windisch-kinga-balra-kun-stefania-jobbra

Ismét magyar bajnoki ezüstérmes Kun Stefánia

windisch-kinga-balra-kun-stefania-jobbra

Ismét magyar bajnoki ezüstérmes Kun Stefánia

A fiatal diósdi sportolónő megismételte tavalyi remek teljesítményét a magyar felnőtt mezőnyben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár közvetlenül nem Érden, hanem Diósdon él a mindössze 17 esztendős Kun Stefánia, ennek ellenére a térség egyik nagy büszkesége kiemelkedő sporteredményei okán. A magyar korosztályos strandröplabda-válogatott játékos az elmúlt években hazai és nemzetközi viszonylatokban is remek helyezésekkel rukkolt elő, a sikerszéria pedig idén sem szakadt meg.

Kun Stefánia az U20-as és U22-es korosztályokban úgy lett magyar bajnok Vasvári Zsófia oldalán, hogy igazából megizzasztani se nagyon tudták a párost a riválisok. Nem véletlen tehát, hogy a fiatal leányzó, immár az idősebb és rutinosabb generációt képviselő Windisch Kinga párjaként 2023-ban is megmérette magát a felnőtt országos strandröplabda-bajnokságon.

„Erre a hétvégére helyeztük a fókuszt csapattársammal, Kingával. Úgy mentünk neki a bajnoki döntőnek, hogy ha felszabadultan és mosolygósan játszunk, akkor bármi megtörténhet. Az is hatalmas pluszt adott a játékhoz, hogy minimalizáltuk a hibákat és a játék minden elemében tudtunk extrákat hozni”

 — kezdte értékelését a magyar strandröplabdázás egyik legnagyobb reménysége.

Kun Stefánia új társával megismételte tavalyi eredményét, azaz nem csupán végigküzdötte magát a szezon tatai és abádszalóki állomásain, hanem a Lupa Beach-en rendezett fináléban ismét döntőbe verekedte magát és ott csak kicsivel maradt le a bajnoki címről. A korábbi bajnok Vajda Beáta és a címvédő Villám Lilla ellen homokra lépő Kun-Windisch kettős két szoros játszmában, 2-0-ra kapott ki az aranycsatában, megszerezve a még mindig szépen csillogó ezüstérmet.

„Negyedik kiemeltek voltunk és az egyik legerősebbnek mondható csoportból kerültünk ki győztesen. Nagyon boldogok voltunk, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, bár nem titok, hogy ez volt az elsődleges cél. Szerintem a szezonunk egyik legjobb játékát nyújtottuk az elődöntőben. Végig mi irányítottuk a játékot. Igazi csapatként küzdöttünk minden pontért és mi voltunk a leghangosabbak a pályán. A döntő örömjáték volt, de természetesen úgy álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez is, hogy nyerni szeretnénk és nem adjuk könnyen a bajnoki címet. Ez így is volt, sikerült megszorongatni a bajnokokat és egy nagyon színvonalas, TV-be való meccset játszottunk velük. Eddigi pályafutásom egyik legjobb emlékévé vált ez a bajnoki döntő

 — zárta a diósdi Kun Stefánia.

A klubszínekben a Strandröplabdázásért Sportegyesületben versenyző fiatal sportoló most nem túl hosszú, de megérdemelt pihenőjét tölti. Hamarosan viszont újabb megmérettetés vár rá, méghozzá nemzetközi szinten, Ausztriában.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email