Parkvárosi Parádé 2023

A hőség sem állította meg a Parkvárosi Parádét

Parkvárosi Parádé 2023

A hőség sem állította meg a Parkvárosi Parádét

Ugrálóvár, koncert és harcművészeti bemutató várta a látogatókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavaly özönvízszerű esőzés, ezúttal észvesztő kánikula fogadta a Parkvárosi Parádé (Par Par) látogatóit, de vasárnap így is sokan eljöttek a Fundoklia tér mellett rendezett bulira: a kora délutáni időszak ellenére több százan sétálgattak az esemény idejére lezárt Kalotaszegi utcában.

A szervező Érdnyugat Egyesület idén is érdekes programsorozattal, köztük több látványos sportbemutatóval készült . Ottjártunkkor éppen a fogyatékos fiatalokból álló Csengettyűs Együttes, a Habilitációs Központ csoportja zenélt, akik finom, pontos csengőhangjátékot adtak elő. Majd, éles fordulattal brazil jiu jitsu-sok „rohanták le” a Par Par színpadját, és látványos földharc bemutatót tartottak mesterük, Huber Márk vezetésével.

Brazil jiu jitsu-bemutató a színpadon

A táncnak is központi szerep jutott az utcai fesztiválon, többek között a Frutti Tánc Sportegyesület apró és ifjú előadói is bemutatták tudásukat. „Igyekszünk helyi sport- és táncklubokat meghívni, támogatni: fontos, hogy az érdiek megismerjék, milyen kikapcsolódási lehetőségek adottak a saját városukban” – mondta lapunknak Végh Ilona szervező, az Érdnyugat tagja.

Végh emlékeztetett: a Parkvárosi Parádé négy éve kezdődött, és egyedülálló módon a covid-járvány ellenére is megtartották. „Akkoriban nagyon sok ember magába fordult, magányossá vált. A célunk az volt a Par Parral, hogy kimozdítsuk ebből az állapotból az embereket, közelebb hozzuk őket egymáshoz”- magyarázta kezdeti céljaikat.

A rendezvényre tavaly több ezren voltak kíváncsiak,  és várhatóan idén is sokan ellátogatnak majd rá. A kisgyerekes családokat arcfestés, ugrálóvár és a városi ÉHT hulladékkezelő cég menő kukásautója várja, a program vasárnap este, Dj Dóri utcai retro disco produkciójával zárul majd.

Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email