22_03_29_erdmost_nincskep

Kézilabda: lemaradt a bajnoki címről a három magyart foglalkoztató topcsapat

22_03_29_erdmost_nincskep

Kézilabda: lemaradt a bajnoki címről a három magyart foglalkoztató topcsapat

A bajnoki döntő mindhárom mérkőzését elveszítette a tizenegyszeres svájci bajnok Kadetten Schaffhausen. A három magyar légióst, Bartók Donátot, Császár Gábort és az Érdről induló fiatal kapust, Kovács Benedek Konsztantint is foglalkoztató klub így ezüstérmes lett a Pfadi Winterthur mögött.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2009/2010-es idény óta csupán a Thun együttese tudta kétszer is letaszítani a svájci férfi kézilabda bajnokság trónjáról a Kadetten Schaffhausent, amely ezen időszak alatt nyolc bajnoki címet jegyzett, legutóbb, a 2019/20-as idényben pedig nem hirdettek bajnokot.

A Kadetten az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőben a Pfadi Winterthurral csapott össze, amelytől az első három mérkőzésen egyaránt vereséget szenvedett és ezüstérmes lett.

Császár Gáborék első idegenbeli meccsükön 28–25-re kaptak ki, melyet nem tudtak kijavítani a hazai visszavágón sem, ahol 33–28-as vereséget szenvedtek. Ezt követően a harmadik, szintén idegenbeli találkozón sem tudtak szépíteni és 25–23-as vereségükkel ezüstérmet szereztek a svájci élvonalban.

A Pfadi Winterthur 2004 után lett ismét bajnok és tizedszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A pályafutását Érden, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában Firnicz József irányítása alatt elkezdő Kovács Benedek Konsztantinnal készült interjúnkat ide kattintva olvashatja!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email