senioridősöregFreepik

Szépkorúak, kalandra fel!

senioridősöregFreepik

Szépkorúak, kalandra fel!

Szeptember elsejétől újraindulnak az időseknek szóló ingyenes érdi programok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az összejöveteleket a Szepesben, illetve a Parkvárosi Közösségi Házban, az Érdi Galériában és a Topoly utcai idősotthonban tartják, az Idősen, aktívan, Érden projekt keretében.

Visszatérnek a nagy sikerű előadássorozatok: a Retró Akadémia egy villanásra idevarázsolja a nyarat, hiszen az őszi első előadás témája az lesz, hogyon üdültek és utaztak az emberek a Kádár-korszakban (szeptember 9., 14:00, Szepes MK).

A színházi beszélgetéseket Bencze Ilona Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész nyitja meg (szeptember 12., 15:00, Szepes MK).

Folytatódnak a rendhagyó történelemórák is, szeptember 18-án a híres, 19. századi bűnesetek lesznek terítéken (14:00, Szepes MK).

Aki inkább saját belső életére, mentális jóllétére fókuszálna, azt személyiségfejlesztő foglalkozásra várják, az első találkozó szeptember 10-én lesz az Érdi Galériában, 10:00 órakor.

Orvosi, illetve egészségügyi sorozatot is indítanak az időseknek, az első alkalom szeptember 13-án lesz, témája a gátizomtorna (10:30, Parkvárosi KH), míg szeptember 19-én az illóolajokról és felhasználásukról tudhatnak meg többet az érdeklődők (14:00, Szepes MK).

Az olvasás szerelmeseit a Parkvárosi KH várja szeptember 18-án: a Senior Könyvklub első foglalkozásán Agatha Christie: Életem című könyvét beszélik át a résztvevők (10:00-tól).

Nemcsak olvasással, hanem társasjátékkal jól karban lehet tartani az elmét, és megőrizni a szellem frissességét: a Senior társasjáték- és kártyaklubban partnereket is találunk hozzá (szeptember 17., 10:00–12:00, Parkvárosi KH).

Sajnos, sok idős ember küzd demenciával. Hozzátartozóiknak felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak a témával kapcsolatos csoportok, előadások. Az érdi Demencia Kávézó méltán népszerű: minden hónapban más szempontból közelítik meg a betegséget, és tanácsot adnak az érdeklődőknek. Szeptember 17-én lesz az első alkalom a Szepesben, 17:00 órától. Téma: memóriánk fejlődése és változása életünk során.

Memóriatornát is szerveznek a Szepesben, ez öt alkalmas lesz, és szeptember 25-én lesz az első, 10:00 órai kezdettel. Erre az eseményre regisztrálniuk kell az érdeklődőknek (szucs.agnes@szepesmk.hu, 06(70)333-1729).

Aki nemcsak a memóriáját tornáztatná, hanem a testét is, azokat gerincjóga, tartásjavító és meridiántorna várja, több időpontban és helyszínen.

Tartásjavító torna: keddenként 9:00-tól a Parkvárosi KH-ban, senior gerincjóga minden szerdán 10:45-kor a Topoly utcai idősotthonban és minden csütörtökön 10:00-kor és 11:00-kor a Szepesben.

A 3-2-1 meridiántornát keddenként 8:00-tól és pénteken 14:00-tól a Parkvárosi KH-ban, kedden és szerdán 9:00-tól a Szepesben tartják.

Indul a Senior Gyaloglóklub is, az első alkalom szeptember 4-én lesz, a kirándulás célpontja a Klímapark (találkozó az érdi buszállomáson, az újságos előtt, 9:15-kor).

Az idősek szeptember 11-én Óbudára, a Zichy-kastélyba, 18-án Martonvásárba, 25-én pedig a Sas-hegyre látogathatnak el a gyaloglóklubbal.

A szeptember, ahogy ezt már megszokhattuk, az idősek világnapi ünnepséggel zárul majd: szeptember 30-án és október 1-jén 13:30-tól Máté Péter emlékkoncertet ad Tabáni István és a Molnár György Trió, regisztrációs jegyet szeptember elsejétől válthatnak majd a szépkorúak a Szepesben.

Fotó: Pixabay, Freepik, ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email