aranyerem

Európa trónján Kaszás Elza és Gyenes Bence

aranyerem

Európa trónján Kaszás Elza és Gyenes Bence

Három friss Európa-bajnoki címmel büszkélkedhetnek az érdi szumósok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A lengyelországi Kwidzyn-ben rendezett U15-ös és U18-as korosztályos kontinenstornán az idősebbeknél voltak érdekeltek az Érdi Spartacus SC magyar válogatott versenyzői.

Gyenes Bence 100 kg-ban, Kaszás Elza 60 kg-ban, míg Gyenes csapatversenyben is aranyérmes lett.

„Úgy álltam neki a versenynek, hogy nem feszültem rá a győzelemre. Persze amikor már közel jártam hozzá, akkor gondolkoztam rajta, hogy mit hogyan is kellene csinálni. Szerencsére jó hangulatban mentem fel a szőnyegre. A csapatversenyt jobban élveztem az egyéninél. Egyrészt jobb volt a hangulat, másrészt én voltam a harmadik ember, vagyis nagyban rajtam múlt a siker. Kijött a lépés, mindent meg tudtam csinálni, amit szerettem volna. Senkinek sem akartam bizonyítani, tudtam, hogy képes vagyok rá. Az már csak hab volt a tortán, hogy a dobogó tetejére állhattam”

— értékelte saját teljesítményét a duplán bearanyozódó Gyenes Bence.

Gyenes Bence Európa legjobbja lett

A három elsőség mellett három bronzérmet is bezsebeltek a 18 év alatti fiatalok. Baljer Kitti 60 kg-ban, Kaszás Lilla 70 kg-ban, továbbá utóbbi sportoló csapatversenyben is harmadik helyen végzett.

Kaszás Elza sem állt meg a dobogó legfelső fokáig

A dobogóról ugyan lemaradt, de így is értékes ötödik helyezést ért el Szenicza Nimród a 60 kilósok súlycsoportjában.

Az Érdi Spartacus SC-hez kapcsolódó további hír, hogy Végh Richárd szintén Lengyelországban, egy szabadfogású birkózóviadalon lépett szőnyegre, ahol kiválóan teljesítve végül ezüstérmet szerzett. A varsói versenyen a magyar válogatott színeiben, a 97 kg-os súlycsoportban szerepelt az érdi tehetség.

fotó: freepik.com / Érdi Spartacus

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email