vihar_idojaras_freepik

Ítéletidő csap le az egész országra

vihar_idojaras_freepik

Ítéletidő csap le az egész országra

Zivatarok és felhőszakadás miatt másodfokú veszélyjelzés van érvényben, így valószínűleg ezt a napot nem ússzuk meg szárazon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdemes komolyan venni az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését, amely szerint heves zivatarok és felhőszakadás kialakulására jelentős esély van a nap folyamán, ezért kiadták a másodfokú veszélyjelzést is.

„A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is, továbbá az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat”

– írják.

A szerdai időjárás kapcsán továbbá azt írják, hogy a déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Erőteljes lesz a felhőképződés, dél felől észak felé haladó zivatarokra számíthatunk, melyeket elsősorban felhőszakadás, valamint jégeső kísérhet. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 20 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál kissé melegebb, fülledt idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email