kezilabda

Fájó vereség Szombathelyen

kezilabda

Fájó vereség Szombathelyen

Az ÉRD nem tudta megállítani a bajnokság éllovását, így 33-29-es vereséget szenvedett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pődör Blanka kihagyott helyzete után Gerháth Kincső hétmétereséből sikerült megszerezni a vezetést a mérkőzés elején. Mint később kiderült sajnos a találkozón utoljára. Rögtön fordított a Szombathely, de Kellermann a túloldalon még ki tudott egyenlíteni (2-2). Ezután érkezett a góllövőlista éllovasa, Pődör Rebeka gyors három góljával, valamint Szmolek találatával máris 6-2-re elhúzott a házigazda. Simics Judit időkérése után ezt nem hagyta annyiban az ÉRD és szép fokozatosan elkezdett zárkózni – írja a handballerd.hu.

A 17. percben ennek meg is lett az eredménye: Csiszár-Szekeres Klára góljával ismét egyenlő volt az állás (9-9). Időt is kért a hazaiak mestere, Vida Gergő. 10-10-nél azonban hiába volt egálban a két együttes, pár perc leforgása alatt ismét ellépett néggyel az SZKKA (14-10). Sajnos a szünetig még nőtt is a különbség, így 30 percnyi játék után 19-13 volt az állás.

A második játékrész elején Szakály Flóra és Gerháth találataival ugyan csökkent a különbség(20-17), de a bajnok megállította a felzárkózást és negyed órával a vége előtt hét gólos előnyt alakított ki (26-19). Panyi Anna a 100. gólját is megszerezte az idei bajnokságban, de a hátrány a hajráig is megmaradt, sőt egy hat perces érdi gólcsendet követően már kilenccel is elment a Szombathely (32-23).

A mérkőzés végéhez közeledve még egy 6-1-es rohamot indított az ÉRD, de ez csak kozmetikására volt elég. Az Érd Arénában rendezett összecsapáshoz hasonlóan négy gólos vereség lett a vége, 33-29-et mutatott az eredményjelző a lefújás pillanatában.
Mivel az Esztergom nyerni tudott a fordulóban a Kispest ellen, így az ÉRD 2 pont hátránnyal a 3. helyen áll a tabellán.

NB I/B 28. forduló

Szombathelyi KKA – Érd  33-29 (19-13)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

ÉRD: Imre – Szakály 5, Kellermann 8, Gerháth 5 (5), Bánhidi, Panyi 4, Háfra 3.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Török, Pálmai 1, Dávid-Azari 1, Landi.

fotó / forrás: handballerd.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email