erd-kezilabda-archiv

Nehéz első félidő után nyert az ÉRD Egerben

erd-kezilabda-archiv

Nehéz első félidő után nyert az ÉRD Egerben

Női kézilabdázóink nagyot küzdöttek a bajnoki pontokért, így összejött a győzelem a kézilabda NB I/B-ben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Papíron az ÉRD volt az esélyese az Eszterházy SC elleni szombati mérkőzésnek a női kézilabda NB I/B 21. fordulójában. Simics Judit vezetőedző idegenben fellépő alakulata ugyanis a tabella harmadik helyéről várta az ütközetet, míg a házigazda egriek nyolcadik helyen álltak.

Ennek azonban nem nagyon volt nyoma az első játékrészben. A kilencedik percben 4-2-re vezettek a házigazdák, az egy-két gólnyi előnyt pedig szinte végig megtartották az első harminc perc során. Az ÉRD erejéből egyenlítésre többször is futotta, de fordítani nem tudott, az Eszterházy mindig vissza tudta venni az irányítást.

10-9-es hazai előnynél cseréltek térfelet a csapatok. A szünet jót tett a vendégcsapatnak, Panyi Anna Krisztina a második félidő elején egalizált, nem sokkal később pedig Török Lilly Letícia jóvoltából, 11-10-nél először vezetett az ÉRD. Ekkor még tiszavirág életű volt a fór, ugyanis ismét fordított az Eger, nem sokkal később azonban újra a mieink álltak jobban, sőt, a 45. percben már három góllal, 16-13-ra mentünk. Újabb fordulatot már nem tartogatott a bajnoki összecsapás, végül magabiztosan, 22-18-ra győztek Dávid-Azari Fruzsináék.

Eszterházy SC – ÉRD 18-22 (10-9)
Érdi gólok: Dávid-Azari 6, Panyi 4, Kellermann 3, Háfra 2, Nemeth K., Gerháth, Horváth H., Braun, Török, Bánhidi, Szakály.
Az ÉRD a játéknap után maradt a tabella harmadik helyén 34 ponttal, két egységgel lemaradva a második Esztergomtól.

Balogh István/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email