plüssök aradszkinak1

Plüssökkel üzentek Aradszkinak akkuügyben

plüssök aradszkinak1

Plüssökkel üzentek Aradszkinak akkuügyben

Civil ruhás rendőrök tartóztatták fel a szervezőket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tavasz meggondolta magát, napsütés helyett szitáló eső és télies hideg fogadta a március 7-én, csütörtökön 17 órára meghirdetett Fogadóóra flashmob civil aktivistáit és az eseményre érkező sóskúti, tárnoki, érdi polgárokat.

A Polgárok háza elé érkezők nem szerettek volna mást, mint találkozni Aradszki Andrással, a térség országgyűlési képviselőjével, akinek az elérhető webes és print felületeken minden hónap első csütörtökére volt meghirdetve a fogadóórája.

A sajtó képviselői és az egybegyűltek ekkor azzal szembesültek, hogy az országgyűlési képviselő már régóta nem tart fogadóórát, csak ezt a tényt elfelejtette közölni az érintett felületeken.

Időközben kiderült, hogy a szomszédos Szepes Gyula Művelődési Házban a Fidesz tart pártrendezvényt, amire Aradszki is hivatalos.

A szervezők elindultak, hogy a Szepes előtt várják meg az országgyűlési képviselőt és átadhassák neki 7 pontból álló kérésüket, ám civil ruhás rendőrök feltartóztatták őket.

Plüssökkel üzentek

A szervezők kénytelen voltak visszacaplatni a Polgárok háza elé, mivel csak oda szólt a területfoglalási engedélyük, ahol egy padra kipakolták az összes plüss állatot, amit azért hoztak magukkal, hogy emlékeztessék az országgyűlési képviselőt arra, hogy az akkugyárak telepítése közel a lakott területekhez veszélyezteti az ott élőket, felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Gondoljunk csak arra a nemrég napvilágra került adatra, miszerint több tonna magzatkárosító szer került a gödi levegőbe, a Samsung-gyárban pedig évekig rákkeltő anyagoknak voltak kitéve a dolgozók.

A szervezők felolvasták az Aradszkinak címzett 7 pontból álló kérésüket, többek között azt, hogy az országgyűlési képviselő tájékozódjon független szakértőktől a sóskúti akkumulátor komplexumok ügyében, támogassa Sóskút lakosságát a népszavazási kezdeményezésben, támogassa az érdi HÉSZ módosítását, a gyerekek jövőjét pedig tartsa szem előtt.

Hét pont

Valamivel 6 óra előtt láttuk, ahogy Aradszki András autója leparkol a Szepes előtt, az országgyűlési képviselő pedig besétál az intézménybe. Mivel a szervezők a civil ruhás rendőri felszólítás után nem mehettek oda, jobb híján e-mailen küldték el Aradszkinak 7 pontba szedett kérésüket.

Fotó: Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email