erd-pecs-npi-kezilabda

Megizzadt a győzelemért az ÉRD

erd-pecs-npi-kezilabda

Megizzadt a győzelemért az ÉRD

Zsinórban ötödik sikerüket aratták az élvonalbeli tagság visszaszerzéséért harcoló női kézilabdázók.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ötödik bajnoki mérkőzésén van túl az ÉRD női kézilabdacsapata 2024-ben, és eddig nem talált legyőzőre. A tabella harmadik helyén álló alakulat a PTE PEAC-SIPO-t fogadta az Érd Arénában az NB I/B 18. fordulójában. Mivel a pécsiek a kiesés ellen küzdenek jelenleg, ezért a párharc egyértelmű esélyese a házigazda volt előzetesen.

Ez azonban egyáltalán nem érződött a bajnoki első perceiben, sőt, mint kiderült, később sem. Először a vendégek találtak kapuba, majd fordított a pályaválasztó. Tíz perc után 6-4-re vezetett az ÉRD, húsz perc után pedig 10-7-re. A félidő utolsó találata Braun Laura Csenge nevéhez fűződött, amivel 14-12-re mentek Simics Judit vezetőedző játékosai.

A fordulás után bőven akadt izgalom, több is, mint az első felvonásban. 16-16-nál, 20-20-nál és 23-23-nál is egál volt az állás, negyed órával a vége előtt ráadásul a PTE került előnybe, 21-20-nál. Gerencsér Fanni góljával 23-22-nél ismét az ÉRD állt nyerésre és az utolsó tíz percben meg is őrizte előnyét. Végül 30-27-re hozta a kötelezőt a vendéglátó, de megizzadt az újabb két bajnoki pontért.

Női kézilabda NB I/B, 18. forduló
ÉRD – PTE PEAC-SIPO 30-27 (14-12)
Az ÉRD gólszerzői: Dávid-Azari 7, Gerháth 6, Szakály 4, Gerencsér 3, Horváth, Panyi, Török 2-2, Háfra, Csiszár-Szekeres, Braun, Bánhidi 1-1.

A tabellán továbbra is harmadik az ÉRD, ugyanannyi, harminc ponttal, mint amennyi a második Esztergomnak is van. A Pest vármegyei csapat számára a bajnokság február 24-én folytatódik. Az érdi lányok 18 órától a SZISE- Bamba Marhákkal csapnak össze, a Tököli Sportcsarnokban.

Fotó: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email