Debrecenből is pontokat hozott az érdi kézicsapat

Fölényes győzelmet aratott az ÉRD a DVSC SCHAEFFLER U19 felett a női kézilabda NB I/B-ben.

Érdi góllal indult a 17. forduló találkozója, de 5-4-nél már a házigazdánál volt az előny, sőt 7-4-nél hárommal is jobban állt a mieinknél. 7-7-nél egyenlített a vendégcsapat Horváth Henriett találatával. Az érdi lendület kitartott az első félidő folytatásában is, melynek végén 14-13-ra vezettek Simics Judit edző tanítványai.

A második játékrész is érdi góllal kezdődött, de 15-15-nél ismét egált mutatott az eredményjelző. Innentől viszont rákapcsoltak Gerháth Kincsőék és többé nem engedték ki kezeik közül a mérkőzés irányítását, egyben az előnyt. Négy-öt gólos fór már megnyugtatónak tűnt, a lefújás előtt nem sokkal Bánhidi Barbara pedig beállította az addigi legnagyobb, hétgólos különbséget. Végül 31-26-ra nyert az ÉRD és újabb két bajnoki ponttal gazdagodott.

Női kézilabda NB I/B, 17. forduló
DVSC SCHAEFFLER U19 – ÉRD 26-31 (13-14)
Az ÉRD gólszerzői: Gerháth 7, Horváth 5, Panyi, Dávid-Azari 4, Szakály 3, Csiszár-Szekeres, Kellermann, Bánhidi 2-2, Braun, Gelencsér 1-1.

A tabellán továbbra is harmadik az ÉRD, egyaránt huszonnyolc ponttal, mint a második Esztergom. A Pest vármegyei csapat számára a bajnokság február 18-án folytatódik. Az érdi lányok 16 órától a PTE PEAC-SIPO-val csapnak össze, hazai pályán, az Érd Arénában. 



Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink