szovátai lámpa1

Megbénították az új lámpák a forgalmat

szovátai lámpa1

Megbénították az új lámpák a forgalmat

Újraprogramozzák a rendszert, így a Sóskúti-Szovátai-Fűtő kereszteződésben egyelőre sárgán villognak a lámpák.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hatalmas volt a lakossági felháborodás a közösségi médiában, miután csütörtökön bekapcsolták a közlekedési lámpákat a Sóskúti-Szovátai-Fűtő utcák találkozásánál.

A kereszteződés már korábban elkészült, mindössze arra várt az önkormányzat, hogy az áramszolgáltató a hálózatra rákapcsolja az új rendszert. Miután ez megtörtént, a lámpákat üzemeltető alvállalkozó bekapcsolta a lámpákat, de rövid időn belül kiderült, hogy a programozás hibás.

„A kialakult dugók és a lakossági panaszáradat miatt a polgármester kikapcsoltatta a jelzőberendezést addig, amíg a valós forgalomhoz igazítás nem történik meg”

– tájékoztatta az ÉrdMostot a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

László Ferenc hozzátette, hogy nem késlekednek a beállítással, rövid időn belül ismét működnek majd a lámpák, de a következő napokban még finomhangolásra biztosan lehet számítani, így addig is az autósok türelmét kéri az önkormányzat.

Érd egyik legforgalmasabb kereszteződésének átépítése még 2023. júniusában kezdődött, az átalakítást pedig évtizedek óta kérték az ott lakók és az erre közlekedő érdiek százai, ezrei.

Sokan teszik fel azóta is a kérdést, hogy miért lámpás kereszteződés lett itt. Erre egyszerű a válasz: mivel a hely túl szűk ahhoz, hogy körforgalom épülhessen, ezért az önkormányzat a lámpás megoldás mellett döntött.

A forgalmi átalakítás mellett számos újítás teszi komfortosabbá a közlekedést, hiszen a projekt keretében az alábbi fejlesztések valósultak meg:

  • 4 zebrát alakítottak ki a kereszteződés minden ágában
  • 2 új buszöböl és modern megálló épült
  • 3 sávossá bővült a Szovátai út torkolata: kialakítottak egy balra térő sávot
  • új járdák épültek, a meglévőket rendbe tették
  • 14 férőhelyes parkoló épült a Sóskúti-Fűtő sarkán, a régi nagy murvás terület már a múlté
  • virágágyásokat alakítottak ki, cserjéket ültettek

A beruházás a Modern Városok Program keretében valósult meg, a város kifejezetten erre a kereszteződésre kapta a fejlesztési pénzt.

fotó: Kling József

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email