szovatai_soskuti_futo_sarok_2_jo

Indul a Szovátai–Sóskúti-Fűtő utcai kereszteződés átépítése

szovatai_soskuti_futo_sarok_2_jo

Indul a Szovátai–Sóskúti-Fűtő utcai kereszteződés átépítése

Munkagépek lepik el Érd egyik legveszélyesebb csomópontját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rövidesen indul a legforgalmasabb érdi kereszteződés, a Szovátai–Sóskúti-Fűtő utcák találkozásánál található csomópont teljes átépítése. Csőzik László polgármester csütörtökön írta alá azt a hivatalos dokumentumot, az úgynevezett megrendelőt, amelynek birtokában a közbeszerzésen nyertes kivitelező hamarosan elindíthatja a munkagépeket, tájékoztatta az ÉrdMost-ot László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

László Ferenc elmondta, ezt az átépítést évtizedek óta kérik az ott lakók és az erre közlekedő érdiek százai, ezrei. Forgalmas utakról van szó, s mivel a Bem tér irányába a Szovátai–Sóskúti a főútvonal, a Fűtőből, illetve a Sóskúti másik szakaszán a Fenyves-Parkvárosból érkezőknek stoptáblája van, olykor szinte lehetetlen kijutni ezekből az utcákból. Nem beszélve arról, hogy a kereszteződésben és a környékén több, nagy forgalmú bolt is van, sokan járnak ide vásárolni.

Mivel a hely túl szűk ahhoz, hogy körforgalmat építsen a város, ezért az önkormányzat a lámpás megoldás mellett döntött. A következő hónapokban az alábbi fejlesztések várhatóak:

  • 4 zebrát alakítanak ki a kereszteződés minden ágában;
  • 2 új buszöböl és modern megálló épül majd;
  • 3 sávossá bővül a Szovátai utca torkolata: kialakítanak egy balra térő sávot;
  • új járdákat építenek, a meglévőket rendbe teszik;
  • 14 férőhelyes parkolót építenek a Sóskúti-Fűtő sarkán, ahol most az a nagy murvás terület található. Ennek kereteként járdákat, virágágyásokat alakítanak ki, cserjéket ültetnek.

A kommunikációs vezető hozzátette, a beruházás céltámogatásból valósul meg, a város kifejezetten erre a kereszteződésre kapta a pénzt.

A kereszteződéssel, illetve annak közlekedési problémáival az alábbi videóban bővebben is foglalkoztunk.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email