csőtörés helyreállt

Összefogással tudjuk csak leküzdeni az ideiglenes vízhiányt

csőtörés helyreállt

Összefogással tudjuk csak leküzdeni az ideiglenes vízhiányt

A város egyik felén helyreállt a vízszolgáltatás, de a másikon még napokig akadozhat az ellátás. Ne használjanak több vizet, csak amennyi szükséges!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról reggel óta folyamatosan beszámoltunk, az elmúlt egy napban sorozatos csőtörések voltak Érden, ami a város számos pontján okozott vízhiányt. Ennek részleteiről korábbi cikkeinkből ITT és ITT tájékozódhatnak.

A legfrissebb hírek szerint viszont időközben mind az ófalusi, mind a lakótelepi körzetben sikerült elhárítani a problémát. Ugyanakkor a Tárnoki úttól északra fekvő területeken a következő napokban időszakos vízhiányra kell felkészülni.

Csőtörés az Erzsébet utca és környékén

Ennek az az oka, hogy néhány napja eltört az a 600 mm átmérőjű fővezeték, ami a Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencéket tölti, és ezekből a medencékből szivattyúzzák a vizet a város felsőbb részeibe.

Ez nem azt jelenti, hogy a vízellátást biztosító medencébe egyáltalán nem kerül víz. A kutak működnek, a főváros felől jön ivóvíz, csak a nagy teljesítményű cső nem tölt, így lassabban telnek a medencék.

A 600-as csövet pedig az ÉTV csak azután tudja helyreállítani, miután megérkeznek a külföldről a javításhoz szükséges alkatrészek.

A csőtörés idején lajtos kocsikból juthatnak vízhez az érdiek

Éppen ezért az önkormányzat arra kéri az érdi háztartásokat, hogy a következő napokban próbáljanak meg minél kevesebb vizet használni!

„Ha pár napig mindnyájan kevesebb vizet fogyasztunk, akkor lehet esélyünk rá, hogy nem apadnak el a csapok. Legfeljebb naponta egy-két órára kell teljes vízkorlátozással számolni” – fogalmaz Csőzik László a témáról szóló facebook posztjában.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email