illegalis_szemetelok_boritokep

Segítsen beazonosítani a szemetelőket! – videó

illegalis_szemetelok_boritokep

Segítsen beazonosítani a szemetelőket! – videó

A minap ismeretlenek több zsák szemetet dobtak ki az egyik érdi mellékutcában, majd szó nélkül elhajtottak, de egy kamera rögzítette a illegális hulladéklerakást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még december elsején az egyik helyi Facebook csoportban osztották meg az alábbi videót, amin azt láthatjuk, hogy egy Ébenfa utcai ház előtt megáll egy autó, amiből ketten kiszállnak, majd a kocsi csomagtartójából több – mint az később kiderült, háztartási hulladékkal teli – zsákot dobnak az út szélére.

A videó időközben több önkormányzati képviselőhöz is eljutott, akik megpróbáltak segíteni a felvételt megosztó felháborodott lakoson, és persze egyúttal utánajárni a szabályszegő polgártársunknak.

Balla Imre például járt a helyszínen, és néhány fotót is készített a zsákokról, amiken jól látszik a kommunális jellegű hulladék.

Ezt dobták ki az autóból az Ébenfa utcában

Míg Tetlák Örs, Érd alpolgármestere az ÉrdMostnak elmondta, a környéken több térfigyelő kamerát is működtet a város, amelyeknek a képeit a városrendészet azóta már elkezdte átnézni, de eddig nem bukkantak a szemetelő autó nyomára.

Pedig fontos lenne, mert az eredeti filmen nem kivehető a gépjármű rendszáma, vagyis nem lehet a tetteseket beazonosítani, egyúttal felelősségre vonni.

Azonban ha bárkinek érdemi információja van a szóban forgó személyekről, akkor azt jelezzék a helyi rendőrkapitányságon vagy az önkormányzat Városrendészeti Osztályán.

Az eset apropóján László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője szintén azt emelte ki, hogy bárki, aki illegális hulladéklerakásnak a szemtanúja, az azonnal hívja a rendőrséget. Ha egy mód van rá, még azelőtt, hogy kiposztolná a hírt vagy a videót a közösségi médiába, hiszen a tettenérés, vagy legalábbis a minél forróbb nyom a leghatékonyabb fegyver az elkövetőkkel szemben.

Illegális szemétkupac Érden (korábbi felvétel)

László Ferenc ugyanakkor hozzátette, Érden az önkormányzat erőfeszítései ellenére, továbbra is komoly gondot jelent az illegális szemetelés. Csak az elmúlt néhány évben több tízmillió forintos takarítási akciók voltak városszerte, mégis, sokszor úgy tűnik mintha ez egy soha véget nem érő történet lenne – fogalmazott.

Itt, itt és itt néhány konkrét esetről is olvashatnak az utóbbi időkből.

Egyébként Érden egy hulladékudvar is működik a Sas utcában, ahol – bizonyos keretek közt – de ingyenesen adhatjuk le a háztartásunkban keletkezett, és szemétnek minősített anyagokat. Ennek részleteiről IDE KATTINTVA tájékozódhatnak.

Fotó: ÉrdMost, Balla Imre

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email