visegradiszemet4_230317.jpg

Szemét az adótorony árnyékában (videó)

visegradiszemet4_230317.jpg

Szemét az adótorony árnyékában (videó)

Nejloncafatok, papírdarabok szálldosnak az M7-es környékén. A Visegrádi utcában tornyosuló szeméthegy a pályán közlekedők biztonságát is veszélyeztetheti.

Hatalmas sitt- és hulladékhalom áll a Visegrádi utca végén, az autópályától pár méternyire. A szemetet ismeretlenek hordták ide, és a hegy egyre gyarapszik. Van itt tégla, ócska matrac, ruhanemű, élelmiszer-csomagolás, még céges szállítólevelek is. A papírt, nejlont általában az M7-es felé fújja a szél, zacskófoszlányok himbálóznak a pálya menti bokrok, fák ágain. Elég hozzá pár nagyobb széllökés, és a nejlonfoszlányok, papírdarabok az autók szélvédőin landolnak…

Stábunk elkísérte Gál Alex önkormányzati képviselőt (Szövetség Érdért frakció) a Visegrádi utca végére.

Több környékbeli lakossal is találkoztunk, akik nem kívántak kameránk elé állni, mivel tartanak az illegális szemetelőktől, de elmondták: a Visegrádi utca végében található szeméthegy október-novemberben keletkezett (nem magától, persze), és azóta csak gyarapodik, sajnos.

Volt, aki feljelentést is tett a rendőrségen, de a képek, videófelvételek alapján nem lehetett minden kétséget kizáróan beazonosítani a szennyezőt.

Nem így egy másik esetben: a közelben, a Vihorlát – Fogarasi utcák sarkán egy ismeretlen jelentős mennyiségű papírhulladékot dobált el, pár órával azelőtt, hogy megérkeztek a szelektívhulladék-gyűjtő kocsik… Ha elhelyezte volna a környékbeli kukák mellé, az ÉTH járművei elvitték volna, így azonban a halom ott maradt, szennyezve a környezetet.

Mivel a környékbeliek videót és fényképet is készítettek, amelyen beazonosítható az elkövető, Gál Alex március 16-án feljelentést tett a rendőrségen.

Videónkban megnézhetik, milyen állapotok uralkodnak a Visegrádi utcában.

Hogy mi lesz a szeméthalmokkal, kinek a kötelessége felszámolni ezeket, arról cikkünk folytatásában írunk majd.

További cikkeink

További cikkeink

A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új autót nyerhet.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email