erdidunakanyar_DomonkosBalint_211110

Elvitték a szemetet az érdi Dunakanyarból

erdidunakanyar_DomonkosBalint_211110

Elvitték a szemetet az érdi Dunakanyarból

Elképzelhetetlen, hogy kinek van szíve hozzá, mégis tele van illegálisan lerakott hulladékkal az érdi magaspart. A gyönyörű panorámát nyújtó területet az önkormányzat saját költségén megtisztította és szeretné azt is kideríteni, ki az,aki a Sas utca helyett, az érdi Dunakanyarhoz hordja a szemetet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a Facebookon videós bejegyzésben számol be arról, hogy egy ideje nincs a város hatáskörében a bírságolás jogköre – már a kormányhivatal az illetékes, nem az önkormányzat –, ennek ellenére nem adták fel, küzdünk az illegális szemetelők ellen.

„Nemcsak elvitetjük ezeket a hulladék- és lomhegyeket – az önkormányzat pénzén –, megtisztítjuk a partot, erdőket, parkokat, de igyekszünk fülön csípni az elkövetőket is. Nem is olyan rég a Fundoklián volt egy tettenérés: a városrendészek visszapakoltatták a ledobott szemetet a bűnösök furgonjára. De magam is tanúja voltam egy ilyen esetnek: a mezőőrrel voltunk éppen terepbejáráson, amikor felfigyeltünk egy bandára. A nyomukba eredtünk, ők kiszúrtak és eliszkoltak, de még fel tudtuk írni a rendszámot: jelentettük, mire kiderült, hogy egy budapesti cégé volt az autó. Idáig eljöttek, hogy elszórhassák a hulladékukat. Persze ment nekik a bírság. Mondanom sem kell, az ilyen helyekről, mint a közel 200 méter magasan lévő Sánc-hegyi kilátóról, ahova még rendes út sem vezet, nemcsak nehéz, hanem sokba is került elszállítani a szemetet, de most visszaadtuk a helyet a turistáknak, a pihenni vágyó érdieknek.” – írta a polgármester.

A Duna-parton álldogálva, ha a hátunk mögé pillantunk, láthatjuk az érdi magaspartot, amihez, ha ellátogatunk, az érdi Dunakanyar panorámája tárul elénk.  Az Érdi-magaspart alámosott, függőleges falakkal törik le Ófalu, illetve a Duna felé. A fennsík legmagasabb pontja a 177 méteres Kakukk-hegy Ófalu fölött, míg a 163 méteres Sánc-hegy a Duna fölött hívja fel magára a figyelmet. Mivel a Duna szintje Érdnél kb. 100 m magasságban van a tenger szintje felett, az Érdi-magaspart átlagosan 60 méternyire emelkedik a Duna vízszintje fölé. A felszín formálásában döntő szerep jut a folyónak, mely magas vízálláskor gyakran ostromolja a magaspart lábait. 

kiemelt kép: Domonkos Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email