erd-kezilabda

Idegenben is megállíthatatlan volt az Érd

erd-kezilabda

Idegenben is megállíthatatlan volt az Érd

A Kispest ellen sorozatban ötödik bajnoki győzelmét aratta a csapat a női kézilabda NB I/B-ben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Folytatta győzelmi sorozatát az Érd női kézilabdacsapata a magyar másodosztályú bajnokságban. A 10. fordulóban a Kispest NKK vendége volt a gárda a soroksári sportcsarnokban. A tabellán elfoglalt helyezések és az eddigi teljesítmények alapján az Érd számított a mérkőzés esélyesének.

Az első gólt a házigazda szerezte, majd néhány percig felváltva rezegtek a hálók. A 3. percben, 3-2-nél Panyi Krisztina Anna találatával először került előnybe az Érd, innentől fogva pedig már nem is adta ki a vezetést a vendégcsapat a kezei közül. 7-3 után 7-6-ra zárkóztak a kispestiek, de egyenlíteni nem tudtak. Hasonló helyzetekre többször is volt példa, de ennél többre nem futotta Soós Péter vezetőedző együttesétől. A félidőben négy góllal, 17-13-ra vezetett Simics Judit alakulata.

A második félidőben, a 35. percben Braun Csenge Laura talált be érdi oldalon, ezzel 32-26-ra növelte az előnyt, ami az addigi legnagyobb különbséget jelentette. A 48. percben Bánhidi Barbara góljával ennél is nagyobb előnyt hozott össze az Érd: ekkor 28-21-et mutatott az eredményjelző. Végül 35-30-ra nyertek Imre Szofiék, összeségében magabiztos sikert aratva.

Női kézilabda NB I/B, 10. forduló
Kispest NKK – Érd 30-35 (13-17)
Érdi gólok: Mlinkó 9, Gerháth, Dávid-Azari 7-7, Panyi 3, Bánhidi, Háfra, Kiss D. 2-2, Csiszár-Szekeres, Braun, Szakály 1-1.

A játéknapot követően az Érd kilenc győzelmet és mindössze egy vereséget számlál a 2023/2024-es bajnoki szezonban. A megszerzett tizennyolc ponttal második helyen áll az egy meccsel kevesebbet játszott, de szintén tizennyolc pontos Szombathelyi KKA mögött.

Fotó: Balogh István/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email