szurokamion_3

Másfél óra alatt elfogytak a helyek a szűrőkamionra

szurokamion_3

Másfél óra alatt elfogytak a helyek a szűrőkamionra

A szervezők sajnálják és elnézést kérnek azoktól, akiknek most nem sikerült bejutniuk, de remélik, hamarosan ismét Érdre látogat a mobil kórház.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tönkrement a telefon, annyi hívást és sms-t kellett fogadnia az érdeklődőktől, akik a vasárnap Érdre érkező egészségügyi szűrőkamionra akartak bejutni – árulta el az ÉrdMostnak László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

Ahogy arról csütörtök délután hírt adtunk, október 29-én száz érdi lakosnak ismét lehetősége nyílik rá, hogy közel 40 féle egészségügyi vizsgálatot ingyenesen elvégeztessen saját magán, köszönhetően annak a speciális kamionnak, ami egy, a belsejében kialakított orvosi rendelővel folyamatosan járja az országot.

Mint megírtuk, péntek délelőtt fél 12-től élt a telefonszám, amin az emberek regisztrálhattak, azonban olyan sokan jelentkeztek, hogy mindössze másfél órával később már le is kellett zárni az ügymenetet, hiszen betelt az előre meghirdetett száz férőhely.

László Ferenc elmondta, több száz hívást kaptak, sőt volt olyan, aki – miután fogadni tudták a hívását – bevallotta, hogy száznál is többször tárcsázta a számot míg végül sikerrel járt.

A kommunikációs vezető hangsúlyozta, nagyon sajnálják, illetve egyúttal elnézést is kérnek az érintettektől, akiknek – minden kitartásuk ellenére – sem sikerült feliratkozniuk. Miként a regisztráció során esetlegesen felmerülő kellemetlenségek kapcsán is sajnálatát fejezte ki, hozzátéve, hogy levonják a tanulságokat a dologból.

Ugyanakkor arra kéri a lakosságot, hogy legyenek megértőek, hiszen a száz férőhelyet maga a szolgáltató szabta meg. Nem véletlenül persze, ugyanis a nap során mindössze ennyi embernek tudja biztosítani a megfelelő színvonalú ellátást.

László Ferenc szerint azonban a helyzet más szempontból is tanulságos.

Úgy véli, mindent elárul a magyar egészségügy borzalmas helyzetéről, hogy az emberek ennyire örülnek egy ilyen lehetőségnek, és még a több száz hívást sem sajnálják azért, hogy bejuthassanak a szűrővizsgálatra.

Ez persze nem véletlen, hiszen az állami egészségügy által biztosított szűrésekre bekerülni sokszor hosszú hónapokba telik, a magánegészségügy pedig sok tízezer forintos kiadást jelent – jegyezte meg a kommunikációs vezető.

Éppen ezért már most azon dolgoznak, hogy a kamion mihamarabb ismét Érdre jöhessen.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email