231008-erd-eszterhazy

Visszatért az Érd a győzelem útjára

231008-erd-eszterhazy

Visszatért az Érd a győzelem útjára

Fordulatos és izgalmas csatát vívtak Gerháth Kincsőék az Eszterházy SC ellen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A múlt heti botlás után újfent sikert könyvelhetett el az Érd női kézilabdacsapata. Az NB I/B 6. fordulójában az Eszterházy SC-t látta vendégül Simics Judit vezetőedző alakulata az Érd Arénában, vasárnap. A tabellán elfoglalt helyezések alapján az Érd volt az esélyesebb, de ennek ellenére nem ígérkezett könnyűnek a bajnoki párharc, mindössze egy pont választotta el a két felet egymástól.

A mérkőzés első találata a vendégek nevéhez fűződött, de ettől nem illetődött meg a pályaválasztó és az 5. percben Dávid-Azari Fruzsina góljával már 4-2-re vezetett. 5-5-nél és 9-9-nél is egált volt az állás, míg a 20. percben 11-10-nél ismét előnybe került az Eszterházy. Ezután hol egyik, hol másik gárda vezetett, a szünetben a vendégek mentek 16-15-re.

A második játékrész elején folytatódott a hevesiek lendülete, az első három gólt ők szerezték és meg is léptek 19-15-re. A 47. minutumban Gerháth Kincső góljával érte utol az Érd az egrieket (23-23), ezt pedig ismét kiélezett, fej-fej melletti harc követett. A hazai szurkolók nagy örömére az idegek harcát a pályaválasztó bírta jobban és végül 34-32-es győzelmet aratott.

Az Érd és egyben a mezőny legeredményesebb kézilabdázója Gerháth Kincső volt hét góllal.

Női kézilabda NB I/B, 6. forduló
Érd – Eszterházy SC 34-32 (15-16)
Érdi gólok: Gerháth 7., Dávid-Azari 6, Mlinkó, Kiss D. 4-4, Kellermann, Szakály 3-3, Háfra, Panyi 2-2, Csiszár-Szekeres, Gerencsér, Braun 1-1.

Az Érd a siker után feljött a tabella második helyére, a Szombathely mögé.

Fotó: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email