rackeresztur_1

Drogterápia a szomszédban

rackeresztur_1

Drogterápia a szomszédban

Nyílt napot tartottak a ráckeresztúri drogterápiás otthonban, amin az érdi KEF küldöttsége is részt vett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi KEF, azaz Kábítószerügyi Egyeztető Fórum két tagja, Szatmáriné Berczi Dolóresz, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, valamint Gregus László önkormányzati képviselő is részt vett azon a nyílt napon, amit a közelmúltban tartottak a Ráckeresztúron található Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthonában.

Gregus László az ÉrdMostnak elmondta, a nap során testközelből lehetett megismerkedni hazánk egyik legismertebb, ugyanakkor a nagyvilágtól mégiscsak elzártan működő drogterápiás intézményével.

Mint elárulta, a résztvevők számos program közül választhattak. Ők elsősorban a művészetterápiás foglalkozáson vettek részt, de voltak a kábítószerrel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, és a vendéglátók természetesen magát a komplexumot, illetve annak működését is bemutatták nekik.

Drogterápiás otthont egyébként még 1986-ban alapították, Erdős Eszter református lelkész kezdeményezésére. A terápiás közösség története egy kis parasztházban kezdődött, manapság viszont már két modern épületegyüttesben egy 35 főt fogadni képes felnőttrészleg, valamint egy 30 fő gyógyulását segítő serdülőrészleg fogadja a szenvedélybetegséggel küzdőket. Magyarán az ajtó nem csak a kábítószer-, hanem a játék-, alkohol-, gyógyszerfüggő, illetve a problémás szerhasználó fiatalokat előtt is nyitva áll, érkezzenek az ország bármely részéről.

A képviselő hozzátette, a megszerzett tapasztalatoknak Érden is szeretnék hírét vinni. Főként a helyi iskolákat akarják tájékoztatni a lehetőségről, hogy tudjanak róla, ha éppen arra lenne szükség. Hiszen ha abból indulunk ki, hogy a ráckeresztúri otthonban pillanatnyilag 12 éves a legfiatalabb gondozott, akkor akár Érden is lehetnek érintettek, tette hozzá.

Mi a KEF? A KEF összefogja a helyi drogprobléma kezelésében akár közvetlenül, akár közvetetten szerepet vállalókat, tömöríti a drogügy területén releváns összes helyi intézményt, szervezetet és szakembereiket. Alkalmas arra, hogy az önkormányzat szakmai tanácsadó testületeként működjön és javaslatokat fogalmazzon meg a drogprobléma helyi szintű kezelésére vonatkozóan a helyi közigazgatás számára. További részletek ITT.

Fotó: drogterapia.hu, Gregus László

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email