körhintaPixabay

Reggeltől estig majális a javából

körhintaPixabay

Reggeltől estig majális a javából

Jobbnál jobb programok várják az érdieket és a környéken élőket május elsején.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd a hétvégi, nagy tömeget vonzó Piknik után nem szervez majálist.

Lesz viszont a Polgárok háza előtt egy izgalmas esemény, mégpedig a Szocialista járműipar gyöngyszemeinek idei seregszemléje reggel 9-től délután 17 óráig.

Ajánlunk egy kulturális programot is, ami csak 18 órakor kezdődik, így azok is részt vehetnek rajta, akik délelőtt pihennek, vagy a környező településeken majálisoznak.

Az Érdi Német Kultúr Egyesület szervez Fülöp-napi sétát, Batthyány Fülöp főherceg tiszteletére. Hogy ki volt Batthyány Fülöp, azt (és még sok minden mást)  megtudhatják majd dr. Stencinger Norbert történésztől.

Diósdon a Gárdonyi Géza utcában és a Gárdonyi kertben rendezik meg a városi majálist. A Diósdi Fúvószenekar zenés ébresztője után indul a főzőverseny, amire korábban nevezhettek a vállalkozó (jobban mondva főzőcskéző) kedvű csapatok.

A gyerekeket ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás, játszóház majd a Portéka meseszínház, a Ládafia bábszínház és a Hórihorgas Hujákolók előadása várja. A napot a The Biebers koncert és Bredák PJ diszkója zárja.

Százhalombattán a Kiskalász Zenekar koncertjével indul a május elsejei mulatság: a Szent István téren lépnek fel 10:30-tól. 14 órakor májusfát állítanak, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház közreműködésével, majd a Metronom Dobiskola mutatkozik be a közönségnek.

A háromnegyed négyes Táncözön után operettslágerek következnek a Rátonyi Róbert Színház művészei előadásában, majd egy táncos blokk után Veréb Tamás lép színpadra. Hat órától a Forrás gálaműsorát láthatja a közönség, majd Kolány Zsuzsi, illetve a New Level Empire lép fel. Aki nem csak nézelődni szeretne, azt a kitelepült vidámpark várja.

Tárnokon a Heinrich Antal Ház ad helyet a majálisnak. 10 órától a Sajtkukac zenekar szórakoztatja a piciket, 11-től Mollini bűvész show-ja varázsolja el a nagyobbacskákat is. Lesz csillámtetoválás, kézműves foglalkozás is.

 

 

Törökbálinton a Szérűskertben egész napos kirakodóvásárral, vidámparkkal, játékokkal, finom falatokkal és változatos programokkal várják az ünneplőket. Nyolc órakor Grossturwaller Musikanten zenés- reggeli ébresztőjére ébred majd a város, tíz órától a mazsorettek zenés bevonulásával indul a májusfaállítás.

A nagyszínpadon Elek Sándor polgármester köszöntője után a RépaRetekMogyoró interaktív gyerekműsort láthatja a közönség, 11 órától, majd a törökbálinti  civil szervezetek és gyermekcsoportok mutatkoznak be két óráig.

Háromkor kezdődik az Óperenciás Együttes gyerekkoncertje, őket Bella Levente váltja a színpadon öt órától. Hatkor rendőrkutyás bemutató következik, este hétkor pedig Auth Csilla, háromnegyed nyolctól Balássy Betty és Varga Feri ad koncertet. Kilenckor kezdődik a Szérűskerty Party, ami 11 óráig tart majd.

A nap folyamán kóstolhatunk hagyományos ízeket, lesznek kézműves foglalkozások, társasjáték- és gyerekkönyv kölcsönző, baba-mama játszósarok, kertbarát növény – cserebere. A kicsiket arcfestés és csillámtetoválás is várja.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email