dijak_augusztus_20

Ön szerint ki tett annyit Érdért, hogy az már díjat érdemel?

dijak_augusztus_20

Ön szerint ki tett annyit Érdért, hogy az már díjat érdemel?

Öt kategóriában május 25-ig lehet javaslatokat tenni, hogy kinek a munkásságát ismerje el a város augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy az az elmúlt években már gyakorlattá vált, az érdi önkormányzat idén is felhívást tett közzé, amiben arra kérik a helyieket, hogy mondjanak neveket, akik szerintük megérdemelnék, hogy a felsorolt díjak valamelyikét megkapják.

A díjak, melyekre várják az ötleteket, a következők:

  • Érd Városáért Kitüntetés
  • Érd Közneveléséért Díj
  • Dr. Romics László – díj Érd Város Egészségügyéért
  • Az Év Családja Díj
  • Érdi Sport Díj

A közleményből persze a részletek is kiderülnek.

Az Érd Városáért Kitüntetés azoknak adományozható, akik a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

Az Érd Közneveléséért Díj azoknak a személyeknek és alkotó pedagógus közösségek kaphatják, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai és intézeti nevelő-oktató munka és tehetséggondozás területén, illetve magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában.

Zalaváriné Muk Ágota, az Érd Közneveléséért Díj egyik 2023-as díjazottja

A Dr. Romics László-díj Érd Város Egészségügyéért a város egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet végző orvosnak, gyógyszerésznek, ápoló- és kisegítő személyzetnek, valamint példaértékű munkát végző közösségnek adományozható.

Az Év Családja Díjat az az Érden élő család érdemelheti ki, amelynek tagjai mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

Az Érdi Sport Díj a város érdekében kifejtett kiemelkedő sportmunkáért, vagy nemzetközi sport teljesítményért jár azoknak a személyeknek, vagy csapatoknak, akik a mérhető teljesítmény mellett magatartásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

Az Érd Családja Díjat 2023-ban Marlyin Mónika és Csengeri Attila családja kapta

Az említett díjakra bárkit fel lehet terjeszteni, csupán egy, az ajánlott személy tevékenységét összefoglaló rövid indoklás szükséges hozzá, amit 2024 május 25-ig dr. Csőzik László polgármesternek címezve kell elküldeni.

Az elismerésekre a közgyűlésnek és az önkormányzati bizottságoknak a tagjai, az önkormányzat vagy az állam által fenntartott érdi intézményeknek a vezetői, az Érden működő civil szervezeteknek és a helyi nemzetiségi önkormányzatok tagjai, valamint érdi lakcímmel rendelkező állampolgárok is javaslatot tehetnek.

Ezt aztán elektronikusan, vagy postai úton juttathatjuk el a megfelelő helyre. E-mailben a dij@erd.hu címre. Vagy a Polgármesteri Hivatalnak, a 2030 Érd, Alsó utca 1-re címezve.

A közleményből kiderül az is, hogy a beérkezett nevekről – az Érd Városáért Kitüntetést kivéve – a témában illetékes önkormányzati bizottságok tesznek majd javaslatot a közgyűlésnek.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email