tutolto_futas

Nem ismernek lehetetlent az érdi tűzoltók

tutolto_futas

Nem ismernek lehetetlent az érdi tűzoltók

Futóversenyen és városkerülő bringatúrán is indultak az érdi lánglovagok áprilisban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sportos hónapot tudhatnak maguk mögött az érdi tűzoltók, hiszen a napi vonulások mellett időt szakítottak arra is, hogy a térség sporteseményein részt vegyenek. Ilyen volt a legutóbbi futónap Szigetszentmiklóson, ahol nem mindennapi dologra vállalkoztak a katasztrófavédelem helyi munkatársai.

Egy kilométert futottak, ami első hallásra ugyan rövidnek tűnhet, de ha ezt teljes menetfelszerelésben kell megtenni, akkor az mindenképpen elismerésre méltó erőfeszítés.

„Teljes bevetési öltözetben tettük meg a távot, amely nem annyira hosszú, de légzőkészülékkel a hátunkon már annyira rövidnek sem mondható. 28 fok volt aznap, így az időjárás sem kedvezett a tűzoltóknak, de megcsináltuk”

– hangsúlyozta az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Rózsa Gábor hozzátette, hogy az érdi tűzoltók ezzel a futással bemutatták azt, hogy szeretik a sportot, valamint a munkájukat, egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes tűzoltónak jelentkezni.

Összesen nyolc tűzoltó állt a rajtvonalhoz, ők a gyerekeiket is benevezték. A kirendeltségvezető úgy véli, hogy a nevelésben is nagy szerepe van a sportnak. Igazán nagy verseny nem volt, hiszen erre a távra csak a tűzoltók neveztek be, de biztatást kaptak bőven a jelenlévőktől.

Az érdi tűzoltók teljesítették az Érd Körbét is

Április 21-én Érden is felbukkantak a sportos egyenruhás tűzoltók, a futást pedig kerékpárra cserélték, hiszen indultak az Érd Körbe városkerülő túrán, a 15 kilométeres távot teljesítették a katasztrófavédelem munkatársai, a gyerekekkel közösen. Az érdi tűzoltók kitelepültek a főtérre is, ahol különféle bemutatókat is tartottak az érdeklődőknek – tudtuk meg Rózsa Gábortól.

A szakember megjegyezte, hogy ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy tűzoltó legyen, akkor Érden a Fehérvári út 79/A szám alatt várják az érdeklődőket.

fotó: ÉrdMost / Érdi Tűzoltóság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email