műanyag körforgalom2

Nem csúfítja többé Érdet a műanyagszörny

műanyag körforgalom2

Nem csúfítja többé Érdet a műanyagszörny

Elkezdték bontani a körforgalmat a Fundoklia téren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fundoklia téri műanyag körforgalom még az előző városvezetés idején készült el, ami az idő múlásával egyre inkább Érd szégyenfoltja lett. A látvány annyira felháborította a helyieket, hogy még  a legcsúnyább körforgalom versenybe is benevezték a „műanyagszörnyet”, a város negatív szimbólumát. Ezért is fontos, hogy a terület végre rendezett legyen, itt is egy városhoz méltó körforgalom bonyolítsa a helyi közlekedést.

Az érdi körforgalomnak országosan is híre ment, de nem a szépsége miatt

Ahogy azt még tavaly augusztusban megírtuk, a városvezetés 2020-ban társadalmi egyeztetésbe kezdett a tér rendezéséről, a körforgalom átépítéséről. Az önkormányzat ugyanis azzal számolt, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós keretet időben Érd rendelkezésére bocsátják. A pályázaton nyert pénz nem érkezett meg, a tervek pedig csak tervek maradtak, a körforgalom pedig egyre rondább lett.

A város most a saját kezébe vette az ügyet, megjelentek a munkagépek a területen. A tér teljes rendezésére ugyan várni kell, de a műanyag körforgalom felszámolása már elkezdődött.

„A körforgalom kerületén egy méter szélességben térköves megoldás készül, a közepébe pedig kúszónövényeket, bokrokat ültetünk, tehát kizöldül a terület”

– árulta el szerkesztőségünknek a munkálatok kapcsán a polgármester.

A Fundoklia tér rendezésének tervei

Csőzik László hozzátette, hogy továbbra is várják az uniós pénzt a terület rendezésére, amelynek köszönhetően majd sétányok, esőkertek, fitneszpark jön létre, de addig is, hogy lépjen a város egy nagyot, ezzel a saját beruházással tudják szolgálni az érdiek igényeit.

Az Érdi Városgazda új munkagépe már megkezdte a munkát

Mindezt az Érdi Városgazda új gépével tudják megoldani, amelyet kimondottan az ilyen jellegű munkákhoz vásároltak. Egy-egy ilyen munkára eddig külső cégeket kellett bevonni, amely a kivitelezési időt jelentősen meghosszabbította. Ezzel a munkagéppel azonban már gyorsabban és hatékonyabban tudnak dolgozni, aminek pedig az érdiek lesznek a haszonélvezői, hiszen rövid idő alatt újul meg a körforgalom a Fundoklia téren.

fotó: ÉrdMost / Kling József / Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email