fundoklia_korforgalom_muanyag

Érd csúfsága hamarosan a múlté lesz

fundoklia_korforgalom_muanyag

Érd csúfsága hamarosan a múlté lesz

Felszámolják a "műanyag körforgalmat" a Fundoklia téren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előző városvezetés idején kialakított csomópont megszüntetése és egy rendezett, városunkhoz méltó körforgalom kiépítése régi álom, de most, hogy megnyílik az Érdnek elkülönített uniós keret, végre a pénzt is előteremtjük rá – olvasható a polgármester legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

Régi vágya a lakosságnak, hogy egy sokkal szebb körforgalom legyen itt

Még 2020-ban kezdett el a város egy társadalmi egyeztetést a tér rendezéséről és a körforgalom átépítéséről, hiszen a városvezetés azzal számolt, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós keretet időben Érd rendelkezésére bocsátják. Csőzik László szerint ennek a pénznek már másfél éve a város számláján kellene lennie, így ennek hiányában a kivitelezés tervezett időpontja sem volt tartható.

Nem mutatnak szépen azok a műanyag elemek

A polgármester azonban hozzátette, hogy az első tervek, az úgynevezett tanulmánytervek készítése mindenesetre elindult,

„előre dolgozunk, arra számítva, hogy a kormány előbb vagy utóbb megegyezik az EU-val, vagy legalább is hazai forrásból előfinanszírozza a TOP Plusz-os pályázatokat.”

A város vezetője megjegyezte, hogy a kormány most azt ígéri, heteken belül megnyitják a keretet, a város pedig készül a tervek beadására.

A tervek szerint így rendeznék a Fundoklia teret és környékét

A projekt nem csak a műanyag körforgalom átalakítását foglalja magába, hanem a környék rehabilitációjának, zöldítésének tervét is tartalmazza. Parkosítják a csomópont környékét minden ágon, sőt a Csurgói, Cserhalmi utcák felé kinyúlva egy nagyobb, összefüggő zöld területet alakítanak ki:

„fásítunk, füvesítünk, átépítjük az ott található záportározót, esőkertet alakítunk ki, továbbá egy kültéri fitneszparkot is létesítünk”

– derül ki a polgármester bejegyzéséből.

A körforgalom leglátványosabb eleme a csomópontot körülölelő pergola lesz, amelyre felengedik majd a futónövényeket, de több ponton esőbeállóként is szolgál. A Lőcsei és a Kalotaszegi utcák által határolt – szintén parkosított – kis háromszögben pedig kitelepülhetnének majd a környék vendéglátói, a tervek szerint ide asztalokat szeretnének kiépíteni.

Akár ilyen is lehet a teret körülölelő pergola

Csőzik László megjegyezte, hogy ez még csak tanulmányterv, tehát nincs kőbe vésve semmi, hiszen a lakosságot is szeretnék bevonni a végleges tervek kidolgozásába. Az eddig elkészült koncepciót rövidesen társadalmi vitára bocsátják, az ezzel kapcsolatos lakossági fórum várhatóan  szeptember második felében lesz.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email