22_03_29_erdmost_nincskep

Már a kormány is látja az agglomerációs problémákat – videó

22_03_29_erdmost_nincskep

Már a kormány is látja az agglomerációs problémákat – videó

Az érdi változtatási tilalom a legutóbbi Kormányinfón is téma volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Egyik szemem sír, a másik nevet” –  így fogalmazott Facebook-bejegyzésében Csőzik László polgármester azzal kapcsolatban, hogy a legutóbbi Kormányinfó egyik témája lett az érdi változtatási tilalom, amellyel kapcsolatban további informácók ITT és ITT olvashatók.

A polgármester szerint egyrészt a probléma nagyságát jelzi, hogy ezt a kancelláriaminiszter is látja, pozitívumként pedig megjegyzi, hogy a kormány foglalkozni kíván az agglomerációs népvándorlás és építkezési boom ügyével.

Egyébként egy újságírói kérdés kapcsán merült fel a téma, hogy a Pest megyei agglomeráció néhány településén, köztük Érden is nehéz helyzet alkalult ki. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában nem javasolta senkinek, hogy a probléma megoldására irányuló városvezetői döntésekhez ellenségesen álljon, hiszen párbeszédet kell folytatni az ügyben.

„Itt nem rosszindulat van vagy gyűlölnék az odaköltözni szándékozó embereket, hanem ennek megfelelő egészségügyi ellátásra, közoktatásra, infrastrukturális ellátásra, adott esetben a csatornahálózat bővítésére van szükség”

– fogalmazott válaszában Gulyás Gergely.

A miniszter szerint a Pest megyei agglomerációval külön kell foglalkoni és ez pedig a kormány számára is szab feladatot.

Csőzik László egyébként első kézből tájékoztatta még múlt csütörtökön a minisztert az Érden bevezetett tilalomról a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén. A polgármester számára a  beszélgetésből kiderült, hogy Gulyás Gergely teljesen tisztában van a nehézségekkel, ismeri a helyzetet és kész a segítségre. Ennek a megerősítése volt mindaz, ami a Kormányinfón is elhangzott.

A változtatási tilalom elfogadása óta több jelzést is kapott az önkormányzat érdi családoktól, hogy a július 15-én induló tilalom miatt beszorultak, időzavarba kerültek, nem tudják megvalósítani terveiket.

„Keressük számukra a megfelelő jogi megoldást, hiszen a tilalom célja a partalan társasházépítés megállítása, nem a családok ellehetetlenítése”

– fogalmazott közösségi oldalán a polgármester.

 

fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email