Győry Béla triatlon

Elképesztő teljesítményt nyújtott az érdi „vasember”

Győry Béla triatlon

Elképesztő teljesítményt nyújtott az érdi „vasember”

A franciaországi Colmarban teljesítette a dupla triatlon távot Győry Béla.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén is sikerült végigvinni Győry Bélának a franciaországi világkupa-versenyt. Az érdi triatlonista nem először vett részt a gall viadalon, a Covid-járvány által nehezített két évvel ezelőtti versenyről az ÉrdMost is beszámolt. Akkor háromszoros távon indult (11,4 km úszás, 540 km kerékpározás, 126 km futás), míg tavaly jelentősen emelve a tétet, ötszörös triatlont abszolvált (19 km úszás, 900 km kerékpározás, 211 km futás).

2023-ban a dupla táv teljesítését tűzte ki célként maga elé Győry Béla, azonban ez „csupán” a felkészülési terv része volt, ugyanis az idei fókusz egy augusztus végi megmérettetésen van.

„Alapvetően ez egy nem tervezett verseny volt, mert idén a svájci Swissultrára készülök, ami a világ egyik legnehezebb állóképességi erőpróbája. Ezt a következő hónap végén, Buchs városában rendezik. Itt 38 km-t kell úszni, 1800 km-t kerékpározni, továbbá 422 km futás vár rám. A colmari versenyt felkészülési versenynek fogtam fel, hogy lássam, hol tartok, mi az, amin még javítani vagy csiszolni szükséges” — kezdte nyilatkozatát a 39 éves sportember.

„A verseny csütörtök reggel 7 órakor indult és az 50 méteres medencében kellett leúszni 7,6 km-t, ami 2 óra és 10 perc körüli idővel sikerült is. Ezt követően 360 km-t tekertem Colmar külvárosában. Erre nagyjából 16 órát szántam. Borzasztó meleg volt, de péntek éjjel 1 körül sikerült befejezni. Ezután jött a futás, amit folyamatos esőzés nehezített. Ez megviselt mentálisan és kicsit meg is fáztam, de szerencsére este hétre célba értem.” — folytatta Győry.

A francia ultra triatlon világkupán tizennégy nemzet spotolói indultak dupla, tripla és ötszörös kategóriában. Érdekesség, hogy a dupla távon egyedüli magyarként képviselte hazánkat az érdi „vasember”.

Fotó: Győry Béla

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email