22_03_29_erdmost_nincskep

Triatlon: Franciaországban versenyzett az érdi sportoló

22_03_29_erdmost_nincskep

Triatlon: Franciaországban versenyzett az érdi sportoló

A városvezetés és az ÉRD Aréna is segített Győry Béla érdi triatlonosnak, hogy felkészüljön a 11,4 kilométer úszásból, 540 kilométer kerékpározásból és 126 kilométer futásból álló franciaországi Ironman versenyre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, a kormánydöntés alapján a pandémia miatt 2020 novemberében bezárták az uszodákat a nagyközönség előtt, onnantól kezdve pedig csak a sportolói engedéllyel rendelkezők látogathatták a sportlétesítményeket.

Mint Győry Béla, érdi triatlonos beszámolt róla, július elején az ÉRD Arénába csak egyes triatlon klubok és gyermekek mehettek be, neki is sikerült ugyan bejutnia, de két hossz után kiküldték, mert védettségi igazolvánnyal sem tartózkodhatott ott, pedig versenyzői engedéllyel rendelkezik.

Mint kiemelte, nem szeretné megkerülni a szabályokat, csupán tisztességesen szeretne felkészülni két nagy nemzetközi triatlon versenyre. Ezért a városvezetéshez és az ÉRD Aréna üzemeltetőihez fordult segítségért, akik végül lehetővé tették a létesítménybe való bejutását.

Végül az olaszországi verseny elmaradt, így ott nem tudott indulni, de a franciaországi Colmarban tartott viadalon már részt tudott venni.

Beszámolt róla, a 12 induló közül másodikként jött ki a vízből 11,4 kilométer úszás után, majd teljesítette az 540 kilométeres kerékpározást és a 126 kilométeres futást is.

„Hálás köszönet az uszoda teljes csapatának, hogy a pandémia időszaka alatt néha csak miattam kapcsolták csak fel a villanyt, takarítottak, vagy éppen felmostak. Remélem én is hozzá tudtam járulni az eredménnyel, hogy Érd várost ezzel is gazdagítsam”

– számolt be róla Győry Béla.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email