baba 2

Harmincezer forintot kapnak a újszülöttek Érden

baba 2

Harmincezer forintot kapnak a újszülöttek Érden

Nézzen utána, mert lehet, hogy önnek is jár az életkezdési támogatás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egykoron babakelengye csomagnak nevezték azt az önkormányzati támogatást, amit az újszülöttet nevelő családok kaphattak. Ebben volt minden, amire csak egy babának és szüleinek szüksége lehet: pelenka, tisztálkodási szerek, ruha, egyebek.

Ezeket a csomagokat sok-sok éven át személyesen adták át az érintetteknek, de a koronavírus-járvány erre a szokásra is hatással volt, a csomagot felváltotta egy pénzutalvány, ahogy arról anno az ÉrdMost is beszámolt. Azóta az utalvány jelentette összegből a szülők dönthetik el, hogy mire van leginkább szükségük a gyermeknevelés kezdeti időszakában.

A babacsomag aztán tavaly decemberben egy névváltoztatáson is átesett, onnantól Érdi Életkezdési Támogatásnak hívják. Ugyanakkor az összeg maradt, azaz továbbra is 30 ezer forint értékű utalványt igényelhetnek a családok.

De, hogy pontosan kinek is jár, azt a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet 41. §-a tartalmazza:

(1) Érdi életkezdési támogatásra jogosult kérelmére a gyermek születésekor érdi lakóhelyén életvitelszerűen tartózkodó, a gyermeket saját háztartásában nevelő, szociálisan rászorult szülő vagy törvényes képviselő a gyermek születésére tekintettel.

(2) A támogatás összege gyermekenként 30.000 Ft, melynek folyósítása pénzintézeti átutalással vagy postai úton történik.

(3) A támogatás iránti kérelem a gyermek születését követően egy éven belül nyújtható be.

(4) Az érdi életkezdési támogatás megállapítására ügyfélkapun keresztül benyújtott kérelem esetén elektronikus ügyintézés keretében is lehetőség van.

(5) Nem jogosult az érdi életkezdési támogatásra az a személy, akinek az önkormányzat újszülöttek támogatása ellátást folyósított.

Az Érdi Életkezdési Támogatással kapcsolatos nyomtatványt ITT TALÁLJA.

Fotó: Pexels, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email