22_03_29_erdmost_nincskep

Utalvánnyal segítik az újszülöttek családjait

22_03_29_erdmost_nincskep

Utalvánnyal segítik az újszülöttek családjait

Évtizedes hagyomány Érden, hogy az újszülötteket és szüleiket valamilyen formában köszönti, támogatja a város. Eddig babacsomagot kaptak a szülők, de ez nemrég megváltozott és már egy harmincezer forintos utalványban részesülnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Másfél évtizede hagyomány, hogy szociális támogatást kapnak azok a családok, amelyekbe újszülött érkezik. Minden érdi kisbaba után jár egy harmincezer forint értékű utalvány. Ezt korábban babakelengye csomagként, úgymond természetben adta át az aktuális városvezetés”

– emlékeztetett Csőzik László, Érd polgármestere az Érd Tv-nek adott interjújában.

„A koronavírus mindent megváltoztatott, így ezzel a módszerrel szakítanunk kellett és átálltunk arra, hogy utalvány formájában bocsájtjuk rendelkezésre ezt az önkormányzati ajándékcsomagot minden újszülött számára, aki állandó érdi bejelentett lakcímmel rendelkezik”

– emelte ki a polgármester.

Csőzik László a kedvezménnyel kapcsolatban elárulta, beszerzési eljárást folytatott le az önkormányzat, melynek nyertese az SBK Kft. volt, amely a Bebe Baba Boltot működteti és ebben a bolthálózatban vásárolhatóak le az utalványok.

„Ennek nagy előnye, hogy arra fordítja a család, amire csak szeretné”

– hangsúlyozta Csőzik László, kitérve arra is, hogy a jelenlegi metódus hátránya, hogy a képviselők nem látogatják meg az újszülötteket, épp ezért a járvány lecsengése után megvizsgálják, visszatérnek-e a régi csomagos rendszerhez vagy maradnak a mostaninál.

„Érdre özönlenek a fiatalok, ötezerrel gyarapodott a város lélekszáma és sokan születnek is ide. Érd az egyik legfiatalabb magyar város a maga 34 éves átlagéletkorával. A társadalom legfontosabb eleme a család és minden egyes pici érkezésének nagyon örülünk” – fogalmazott a polgármester, aki arról is beszámolt, emelkedő tendenciát mutat a kedvezményezettek száma: 2018-ban 480, 2019-ben már 644, 2020-ban pedig 712 kisbaba kapott utalványt.

„Azon leszünk, hogy pályázati pénzeket és EU-s támogatásokat hozzunk ide, hiszen a rengeteg fiatal családot és a sok-sok született gyermeket el kell látnia az önkormányzatnak is. Bölcsődékre, óvodákra bizony szükség van” – mondta Érd polgármestere.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email