IMG_20230118_091407

Elindult a forgalom a Diósdi úti aluljáróban – Videó

IMG_20230118_091407

Elindult a forgalom a Diósdi úti aluljáróban – Videó

A tűzoltók besegítettek a víz szivattyúzásába, nekik köszönhetően sokkal előbb helyreállt a rend.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt az Érdmost megírta, kora reggel letérdelt Érd közúti közlekedése, mert felhőszakadás miatt a központban lévő Diósdi úti aluljáró megtelt vízzel. A bajt az okozta, hogy a MÁV – az aluljáróba telepített – két szivattyúja közül az egyik meghibásodott, a másik pedig képtelen volt megbirkózni az óriási mennyiségű esővízzel. Emiatt az aluljárót le kellett zárni, ami hosszú órákra megbénította a város forgalmát.

Az érdi polgármester a helyszínről kérte a tűzoltók segítségét, akik a szivattyúikkal a Diósdi úti aluljáróból átemelték a csapadékvizet a közcsatornába. Ennek köszönhetően újraindulhatott a forgalom. Mint megtudtuk, a szivattyúk működtetése, ükarbantartása a MÁV feladata. Csőzik László polgármester elmondta: beszélt a vasúttársaság  illetékeseivel, kérte őket, hogy vizsgálják ki a problémát, és azt is, hogy miért zúdul le a csapadékvíz az aluljáróba a sínek alatt lévő falon.

Ezt követően megvizsgálják azt is, milyen feltételek mellett és hogyan tudná átvenni a város az alagút üzemeltetését, mert az még mindig a MÁV-nál van.

Az ÉrdMost a problémával kapcsolatban megkereste a MÁV Kommunikációs Főosztályát, amint válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Tekintse meg helyszíni videónkat:

Fotó: Ádám Kata, videó: Bredák Péter

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email