1671468365844

Nyolcvan gyermek kívánsága teljesült

1671468365844

Nyolcvan gyermek kívánsága teljesült

Érden járt a Jézuskajárat, senki nem távozott üres kézzel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Jézuskajárat több mint tízéves kezdeményezés, amit Petrus Márta hívott életre azzal a céllal, hogy megajándékozzák a nehéz helyzetben élő családok gyermekeit.

 

Mint Márta elmondta, a Szociális Gondozó Központ segítéségével keresték meg a gyermekeket és gyűjtötték össze a kívánságaikat, ezeket egy listába foglalták, és segítőkész emberek (az ország minden tájáról) teljesítették a kicsik (és nagyobbak) vágyait – volt másfél és tizennyolc éves megajándékozott is.

A december 19-ei ünnepségen a gyerekeket Csőzik László polgármester köszöntötte, aki Tetlák Örs alpolgármesterrel segített Mártának az ajándékok kiosztásában is.

 

„Nekünk az lesz a legnagyobb ajándék, ha az unokám hazakerül a gyermekotthonból” – mondta az egyik nagymama.

Egy másik családban öt gyermek örült az ajándéknak, a kétévestől a tizennyolc évesig mindegyikük megkapta, amire vágyott. „Én olyan iskolába járok, ahol lovakkal foglalkozunk, így egy ilyen könyvet kértem” – mondta mosolyogva Detti, a legidősebb. Húga, Bogi egy kutyás kirakókészletet szeretett volna, a kisebbek babát, kisautót, állatos játékot.

 

„Otthon is kerül azért ajándék a fa alá, de nagyon nagy könnyebbség volt, hogy a Jézuskajárat is meglepte a gyerekeket” – árulta el az édesanya.

Egy másik család három gyermekkel érkezett. A két kislány megsúgta: éneklő babát kértek a Jézuskától.

 

Nyolc gyermek a Fészek gyermekotthonából érkezett, náluk is nagy volt a boldogság – ráadásul az intézmény karácsonyát is a napokban tartják, így egyéb meglepetések is várnak az ott élő gyerekekre.

Az érdiekhez harmadjára jött a Jézuskajárat, amely ünnep előtt ellátogat még Orosházára, Szegedre, Szigetszentmiklósra és több kis településre.

 

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email