népszámlálás2

Csütörtöktől kopognak a számlálóbiztosok

népszámlálás2

Csütörtöktől kopognak a számlálóbiztosok

Az online kitöltésben a megyei jogú városok között Érd szerepelt a legjobban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lejárt a 2022. évi népszámlálás online kitöltési időszaka. Érd a megyei jogú városok közül élvonalban végzett az online kitöltések számát tekintve.

A számlálóbiztosok 2022. október 20-án kezdik meg a terepmunkát azokon a címeken, ahol az online kitöltés nem történt meg. A számlálóbiztosok kizárólag egyedül járják a körzetet, és a lenti, saját nevükkel ellátott, a Központi Statisztikai Hivatal által kiadott igazolvány, és egy fényképes igazolvány együttes felmutatásával igazolják magukat – tájékoztatott a Városháza szóvivője.

László Ferenc hozzátette, hogy amennyiben az adadszolgáltatót nem találják otthon a számlálóbiztosok, egy értesítőt helyeznek el a postaládába, amelyen szerepel a számlálóbiztos telefonszáma, illetve a következő felkeresés időpontja. Az értesítőn szereplő időponton lehet változtatni, ehhez nem kell mást tenni, mint a számlálóbiztos telefonszámán kell egyeztetni egy új időpontot.

A számlálóbiztos azonosítására szolgál a számlálóbiztosi igazolvány, amely személyi azonosságot igazoló fényképes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) együtt érvényes.

Az adatszolgáltató kérheti, hogy az őt felkereső számlálóbiztos igazolja magát a számlálóbiztosi igazolványon kívül a személyét azonosító igazolvánnyal is. A kérdezőbiztos kiléte ellenőrizhető az ingyenesen hívható zöldszámon (06-80/080-143).

Az online kitöltési rendszer lezárásáig 3,2 millió címről hét millió személyi kérdőív érkezett a rendszerbe – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal Facebook-oldalán. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis a címek 63,5%-ról beérkeztek a válaszok.

Az online kitöltésben részt vevők aránya Pest megyében volt a legmagasabb (71,7%), a második Győr-Moson-Sopron (69,5%), míg a harmadik helyen Fejér megye (67,5%) áll.

A megyei jogú városok dobogósai, a kitöltési arány alapján:
1. Érd – 79,7%
2. Székesfehérvár – 75,1%
3. Szeged – 72,4%
Budapesten a címek 70,8 százalékáról küldték be online a kérdőívet. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email