benzin_220809

Most jön a java?

benzin_220809

Most jön a java?

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az egyes kutak már most is korlátozásokat vezettek be, de ez csak átmeneti megoldást jelenthet – írta a Portfolio.  A cikk beszámol arról, hogy a Mol a minap hozott egy olyan belső szabályzatot, amely szerint egy nap alatt egy autó csak egyszer tankolhat a Mol kúthálózatán, akkor is, ha nem meríti ki az 50 literes maximális keretet. Az OMV-nél 50 litert lehet egyszerre tankolni, a Shell kútjain maximum 80 ezer forintért lehet üzemanyagot vásárolni, a Lukoilnál pedig egyszerre csak 20 liter töltését engedélyezik. A szakértő szerint az olajtársaságok ezekkel a lépésekkel próbálják megelőzni, hogy teljesen kifogyjon az üzemanyag a kutakon, ugyanis már most sem kapnak elegendő mennyiségű üzemanyagot a töltőállomások.

„Rövid távon csak az állam által megnyitott stratégiai üzemanyagkészletek alkalmasak a benzinhiány elkerülésére” –mondta el Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az ATV-nek.

A felszabadított stratégiai készlet 186 millió liter üzemanyagot jelent. A szakértők adatai alapján Magyarországon napi szinten 20 millió liter üzemanyag fogy, így a készlet maximum 10 napra elegendő mennyiséget jelent.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke kijelentette, hogy az árstop feloldása lenne az igazi megoldás, ami 20-30 százalékkal csökkentené a magánfelhasználók fogyasztását.

A szakértők úgy számolnak, hogy augusztus közepe lehet a legkritikusabb az üzemanyagellátás szempontjából, ezért nem tartják elképzelhetetlennek a további korlátozások bevezetését sem.

Érden több kútnál is jártunk kedden, többek közt a MOL-nál is, ahol „reggel 9 óta nincs 95-ös benzin, de valamikor délután majd kapunk” – ígérte az ott dolgozó munkatárs. A többi kúton nem volt gond, igaz, volt, ahol korlátozás nélkül lehetett tankolni, másutt 95-ös benzinből húsz liter volt a maximum.

Az egyik közösségi oldalon is feltettük a kérdést, ki mit tapasztalt, van-e benzinhiány az érdi kutakon (már ami a 95-ös benzint illeti). Mint kiderült: volt olyan MOL-kút, ahol volt ma benzin, és volt olyan is, ahol elfogyott. Egy másik hozzászóló  tegnap este nem kapott 95-ös benzint az egyik OMV-kútnál.
„Kezdheted megszokni. Egyre gyakoribb lesz ” – sommázta a harmadik, aki szerint a Shell-nél is előfordul, hogy nem lehet 95-öst tankolni.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email