Fotó: Draskovics Ádám

Fogadj örökbe!

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Minden állatbarátot, állatszerető családot és örökbe fogadni vágyót szeretettel várnak az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány által működtetett állatmenedékben.

Hálával fogadnak védenceik részére hozott adományokat, különösen szárazeledelnek és fertőtlenítő szereknek örülnének – derül ki az alapítvány közösségi oldalán közzétett meghívóból.

A Sirius munkatársai különféle programokkal is készülnek: ismerkedő sétát tartanak, azaz bemutatják a náluk lakó kutyákat, önkénteseik vezetésével. Tartanak emellett kisgazdiképző- és ügyességi bemutatót is. Az érdeklődők egy rövid, vidám előadás keretében megtudhatják, mi kell a kutyatartáshoz, bemutatják a különféle használati eszközöket (póráz, hám, nyakörv, kutyaház). Szó esik majd a kutyusról való gondoskodás alapjairól, a felelős állattartás fontosságáról is.

Lesz Ki-Mit-Tud a kutyusokról? teszt is, apró nyereményekkel, és lehet támogatói pólót is vásárolni. Sátrat is állítanak, így az érdeklődőknek nem a tűző napon kell állniuk.

Mint Böjtös Andreától, a Sirius elnökétől megtudtuk, ezzel a rendezvénnyel is szeretnék népszerűsíteni a kutyák örökbefogadását. Az elmúlt egy évben ugyanis jelentősen megcsappant az örökbefogadási kedv, összefüggésben a gazdasági helyzettel – mindenki meggondolja a kutyatartást, ami egyébként felelős viselkedésre vall, hiszen a kutyáról gondoskodni kell, az etetésétől az állatorvosi költségig.

“Régebben egy-egy ilyen rendezvényünk után nőtt az érdeklődés, de most nem mernék ilyet kijelenteni, mert a mai viszonyok mellett valóban meg kell fontolni, ki vesz magához kutyát” – tette hozzá Andi.

Az érdeklődőket délelőtt tíztől délután három óráig várják a Sirius telephelyén.

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email