Fotó: Draskovics Ádám

Fogadj örökbe!

Fotó: Draskovics Ádám

Fogadj örökbe!

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden állatbarátot, állatszerető családot és örökbe fogadni vágyót szeretettel várnak az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány által működtetett állatmenedékben.

Hálával fogadnak védenceik részére hozott adományokat, különösen szárazeledelnek és fertőtlenítő szereknek örülnének – derül ki az alapítvány közösségi oldalán közzétett meghívóból.

A Sirius munkatársai különféle programokkal is készülnek: ismerkedő sétát tartanak, azaz bemutatják a náluk lakó kutyákat, önkénteseik vezetésével. Tartanak emellett kisgazdiképző- és ügyességi bemutatót is. Az érdeklődők egy rövid, vidám előadás keretében megtudhatják, mi kell a kutyatartáshoz, bemutatják a különféle használati eszközöket (póráz, hám, nyakörv, kutyaház). Szó esik majd a kutyusról való gondoskodás alapjairól, a felelős állattartás fontosságáról is.

Lesz Ki-Mit-Tud a kutyusokról? teszt is, apró nyereményekkel, és lehet támogatói pólót is vásárolni. Sátrat is állítanak, így az érdeklődőknek nem a tűző napon kell állniuk.

Mint Böjtös Andreától, a Sirius elnökétől megtudtuk, ezzel a rendezvénnyel is szeretnék népszerűsíteni a kutyák örökbefogadását. Az elmúlt egy évben ugyanis jelentősen megcsappant az örökbefogadási kedv, összefüggésben a gazdasági helyzettel – mindenki meggondolja a kutyatartást, ami egyébként felelős viselkedésre vall, hiszen a kutyáról gondoskodni kell, az etetésétől az állatorvosi költségig.

„Régebben egy-egy ilyen rendezvényünk után nőtt az érdeklődés, de most nem mernék ilyet kijelenteni, mert a mai viszonyok mellett valóban meg kell fontolni, ki vesz magához kutyát” – tette hozzá Andi.

Az érdeklődőket délelőtt tíztől délután három óráig várják a Sirius telephelyén.

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email