hazassag_hete_2022_fb_kep

Vasárnap kezdődik a Házasság hete

hazassag_hete_2022_fb_kep

Vasárnap kezdődik a Házasság hete

Vasárnap kezdődik a 15. jubileumi Házasság hete, számos központilag szervezett programmal. Az ÉrdFm 101,3 Bundáskenyér című műsorában Dr. Herjeczki Kornéllal, a Házasság Hete Mozgalom országos koordinátorával, a Harmat Kiadó igazgatójával beszélgettek munkatársaink.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hazánkban február 13. és 20. között tizenötödik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A jubileumi évben válaszul a pandémiás időszak párkapcsolati kihívásaira a szervezők a figyelmet a kapcsolatok tudatos gondozására kívánják irányítani. A házasság hete alkalmából Gary Chapman, az 5 szeretetnyelv „atyja” személyes videóüzenetben köszöntötte a magyar párokat, hangsúlyozva a házasságban való közös fejlődés fontosságát. A már húsz országban jelen lévő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A házasság hetén egy héten át több mint ötven településen közel kétszáz programmal várják országszerte az önkéntes szervezők az érdeklődőket különböző helyszíneken és az online térben. A központilag szervezett programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján 2021-ben 72 ezer pár kötött házasságot, ami 7,3 százalékkal, 4905-tel több az egy évvel korábbinál. Különösen látványos az emelkedés a 2010-es mélyponthoz (35 520) képest, azaz egy évtized alatt megduplázódott a házasságkötések száma. Közismert hazai terapeuták tapasztalata szerint viszont a pandémiás időszak – a bizonytalanság, a rendhagyó élethelyzetek megviselték a párokat, ezért fontos tudatosan odafigyelni a kapcsolatokra.

A Magyarországon már 2008 óta jelen lévő Házasság Hete Mozgalom ezért most a hangsúlyt a közös fejlődésre kívánja helyezni, ezzel is segítve az ingatag helyzetbe kerülő párokat, valamint biztatást és megerősítést adva azoknak is, akik összekovácsolódva kerültek ki ebből az időszakból.


Az országos rendezvénysorozat folyamatosan bővülő eseménynaptára elérhető az interneten:

www.hazassaghete.hu

www.facebook.com/hazassaghete

www.instagram/hazassaghete

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email