buncselekmeny

Letartóztatásba helyezték az ercsi tolvajt

buncselekmeny

Letartóztatásba helyezték az ercsi tolvajt

A nyomozás során a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják azt is, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható –e további hasonló, ugyanazon éjszaka során Ercsiben történt bűncselekmények elkövetésével.   Tettestársának azonosítása folyamatban van.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy asszony lopásról tett bejelentést a rendőrségre 2022. január 28-án késő este Ercsi, Cukorgyári lakótelepről.  A bejelentő elmondta, hogy a lakásukhoz tartozó garázs riasztója megszólalt, ezért kinézett, hogy ellenőrizze, mi okozza a jelzést. Mivel senkit nem látott a garázsnál, visszament a hálószobába, azonban rövid idő elteltével újra jelzést hallott és szokatlan hangokra is felfigyelt. Az éber asszony ekkor már a párját keltette fel, és kérte, hogy ellenőrizze az udvar biztonságát. A férj kiment, az ismeretlen elkövető pedig a nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül a lakásba jutott, ahol az előszobai szekrényből egy laptop táskát – abban orvosi papírokkal és egy esernyővel – vett magához, majd elmenekült. A konyhából a bejárathoz igyekvő asszony – aki a tettest csak egy pillanatra látta – megriadt, és azonnal értesítette a történtekről a rendőrséget.

Néhány perccel később az Ercsi, Cukorgyári lakótelep területén található telephely biztonsági őre is telefonon kért rendőri segítséget, aki elmondta, hogy a telephely mellett parkoltatott tehergépkocsi környékéről zajokat hallott és mozgást tapasztalt.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság helyszínre irányított egységei azonnal a helyszínekre igyekeztek, és a telephelynél tetten értek két férfit, akik meglátva a rendőröket megpróbáltak elmenekülni. Egyikőjük, egy 47 éves helyi férfi futás közben hátrahagyta a teherautó vontatmányában lévő lezárt konténerből eltulajdonított szerszámgépet és 20 liter olajat kannában. A rendőrök a férfit utolérték, a kabátját megfogták, azonban az kitépte magát a fogásból és elszaladt. Futás közben gödörbe esett, ahonnan tégla méretű köveket dobált üldözői irányába, melyek közül az egyik eltalált egy egyruhást, aki megsérült. A feltételezett tolvaj ezután egy nagyobb követ vett a kezébe, amivel támadóan közelített a rendőrökhöz. Azzal egyiküket meg is ütötte, majd figyelmen kívül hagyta a rendőri felszólítást, ezért a rendőrök – hogy az engedetlen férfit megállásra kényszerítsék – két figyelmeztető lövést adtak le, mire a férfi a kezében lévő követ az éles lőfegyvert használó rendőrnek hajította, majd eliszkolt.

Végül az egyenruhások utolérték és elfogták az ercsi férfit, akit – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 2022. január 31-én elrendelt.  Tettestársának azonosítása folyamatban van.

Az ellopott laptoktáskát és annak tartalmát szétdobálva megtalálták a rendőrök. A nyomozás során a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják azt is, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható –e további hasonló, ugyanazon éjszaka során Ercsiben történt bűncselekmények elkövetésével.   

Hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Gárdonyi Rendőrkapitányság feljelentést tett az illetékes ügyészségen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email