buncselekmeny

Letartóztatásba helyezték az ercsi tolvajt

A nyomozás során a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják azt is, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható –e további hasonló, ugyanazon éjszaka során Ercsiben történt bűncselekmények elkövetésével.   Tettestársának azonosítása folyamatban van.

Egy asszony lopásról tett bejelentést a rendőrségre 2022. január 28-án késő este Ercsi, Cukorgyári lakótelepről.  A bejelentő elmondta, hogy a lakásukhoz tartozó garázs riasztója megszólalt, ezért kinézett, hogy ellenőrizze, mi okozza a jelzést. Mivel senkit nem látott a garázsnál, visszament a hálószobába, azonban rövid idő elteltével újra jelzést hallott és szokatlan hangokra is felfigyelt. Az éber asszony ekkor már a párját keltette fel, és kérte, hogy ellenőrizze az udvar biztonságát. A férj kiment, az ismeretlen elkövető pedig a nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül a lakásba jutott, ahol az előszobai szekrényből egy laptop táskát – abban orvosi papírokkal és egy esernyővel – vett magához, majd elmenekült. A konyhából a bejárathoz igyekvő asszony – aki a tettest csak egy pillanatra látta – megriadt, és azonnal értesítette a történtekről a rendőrséget.

Néhány perccel később az Ercsi, Cukorgyári lakótelep területén található telephely biztonsági őre is telefonon kért rendőri segítséget, aki elmondta, hogy a telephely mellett parkoltatott tehergépkocsi környékéről zajokat hallott és mozgást tapasztalt.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság helyszínre irányított egységei azonnal a helyszínekre igyekeztek, és a telephelynél tetten értek két férfit, akik meglátva a rendőröket megpróbáltak elmenekülni. Egyikőjük, egy 47 éves helyi férfi futás közben hátrahagyta a teherautó vontatmányában lévő lezárt konténerből eltulajdonított szerszámgépet és 20 liter olajat kannában. A rendőrök a férfit utolérték, a kabátját megfogták, azonban az kitépte magát a fogásból és elszaladt. Futás közben gödörbe esett, ahonnan tégla méretű köveket dobált üldözői irányába, melyek közül az egyik eltalált egy egyruhást, aki megsérült. A feltételezett tolvaj ezután egy nagyobb követ vett a kezébe, amivel támadóan közelített a rendőrökhöz. Azzal egyiküket meg is ütötte, majd figyelmen kívül hagyta a rendőri felszólítást, ezért a rendőrök – hogy az engedetlen férfit megállásra kényszerítsék – két figyelmeztető lövést adtak le, mire a férfi a kezében lévő követ az éles lőfegyvert használó rendőrnek hajította, majd eliszkolt.

Végül az egyenruhások utolérték és elfogták az ercsi férfit, akit – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 2022. január 31-én elrendelt.  Tettestársának azonosítása folyamatban van.

Az ellopott laptoktáskát és annak tartalmát szétdobálva megtalálták a rendőrök. A nyomozás során a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják azt is, hogy a gyanúsított összefüggésbe hozható –e további hasonló, ugyanazon éjszaka során Ercsiben történt bűncselekmények elkövetésével.   

Hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Gárdonyi Rendőrkapitányság feljelentést tett az illetékes ügyészségen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email