22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztatták az embercsempészt

22_03_29_erdmost_nincskep

Letartóztatták az embercsempészt

Egyszerre több tucat bevándorlóval indult Ausztria felé a férfi, de csak az M7-ig jutott. Ellene a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást, a bíróság letartóztatta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Erdmost is beszámolt arról, hogy embercsempészés gyanúja miatt állítottak elő egy lengyel sofőrt, akinek kisteherautójának rakterében 36, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott. A kisteherautó sofőrjét december 5-én 23 óra 20 perc körül az M7-es autópálya tárnoki pihenőjében igazoltatták.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint 2020. december 5-én a külföldi gyanúsított egy kisbusszal érkezett meg Ásotthalom környékére, ahol egy előre megbeszélt helyen 36 külföldi állampolgárt vett fel a járműbe. Az utasok korábban illegálisan léptek Magyarország területére, a sofőr pedig Ausztria felé akarta szállítani őket. Útközben a rendőrség az M7-es autóúton intézkedés alá vonta a gépjárművet, így a cselekményre fény derült.

Mivel a gyanúsított Magyarországi lakcímmel és tartózkodási engedéllyel nem rendelkezik, így az ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne. Továbbá fennáll vele szemben a bizonyítás megnehezítésének veszélye is, így a nyomozás érdekei csak a letartóztatásával biztosíthatók.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. január 8-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a terhelt és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email