22_03_29_erdmost_nincskep

36 migránst fogtak a tárnoki lehajtónál

22_03_29_erdmost_nincskep

36 migránst fogtak a tárnoki lehajtónál

A Pest megyei és fővárosi rendőrök, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai embercsempészés gyanúja miatt állítottak elő egy lengyel sofőrt, akinek kisteherautójának rakterében 36, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról a rendőrség honlapján beszámol, a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását annak a lengyel sofőrnek, aki 36 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. A Pest megyei és fővárosi rendőrök, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai december 5-én 23 óra 20 perc körül az M7-es autópálya tárnoki pihenőjében igazoltatták a magyar honosságú kisteherautó sofőrjét. A 41 éves lengyel férfi által vezetett jármű rakterében 36, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök mindannyiukat elfogták és az Érdi Rendőrkapitányságon előállították.

A lengyel sofőrt embercsempészés gyanúja miatt állították elő, kihallgatása során nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. Őt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A 36 férfival szemben pedig tiltott határátlépés miatt indítottak eljárást, őket átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársainak az átkísérésük végrehajtása céljából.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – jegyzi meg a rendőrség honlapja.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email