viber_kep_2020-11-30_17-14-52

2021-re megszűnhet a „műanyag körforgalom”

Az érdi "műanyag körforgalom" gyakorta megkeseríti a környéken élők életét. Jó hír azonban, hogy a tervek szerint 2021-ben szabályos körforgalom épül a helyén és gyalogátkelőhelyek is létesülnek.

A műanyag körforgalom Érd egyik kultikus pontja, ami gyakorta megkeseríti a környélen élők életét. Jó hír azonban, hogy a tervek szerint 2021-re szabályos körforgalom épül a helyén és gyalogátkelőhelyek is létesülnek.

Dr. Asztalos Éva önkormányzati képviselő szerint is teljesen jogos igény az érdiek részéről, hogy egy ilyen forgalmas útvonalon, mint a Lőcsei és a Szovátai út gyalogátkelőhely létesüljön.  Mint mondta, utoljára 2008-ban nyúltak hozzá ehhez a területhez, amikor a műanyag körforgalmat ideiglenesen létrehozták. Azóta azonban eltelt 12 év és semmi sem változott. „A Szovátai úton egyetlen kijelölt gyalogátkelőhely sincsen, és a Lőcsein a Bihari utcáig, amíg a kerületem tart egy „zebra” található. Úgy döntöttünk a városvezetéssel, belevágunk ennek a térnek és az egész környezetének átalakításához és megszüntetjük a műanyag körforgalmat, melynek kapcsán már el is kezdődött a tervezési munka.”

Első ütemben magát a „műanyag körforgalmat” számolják fel és a helyére egy szabályosan kialakított körforgalom kerül, melybe becsatlakoznak majd a Somogyvári és a Cserhalmi utcák is. A második ütemben pedig az egész tér szebbé tétele, aszfaltozás és parkoló kialakítása valósul meg és a túloldalon egy park is létesül majd, a tervek szerint kutyafuttatóval.

„A gyalogátkelőhelyek kialakítása az első fázisban valósul majd meg, mindkét buszmegálló közvetlen környezetében létesül egy-egy gyalogátkelőhely. Reményeink szerint a jövő év második felére ez a beruházás első üteme megvalósulhat. A tér átalakítása reálisan nézve 2022-ben várható.”

További cikkeink

További cikkeink

Meghibásodás történt az ivóvízhálózatban Érden, a Sóskúti úton május 25-én, a kora délutáni órákban, amely miatt az érintett területen és környékén akadozhat vagy szünetelhet

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email