22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb ivartalanítási akciót hirdetett a Sirius

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb ivartalanítási akciót hirdetett a Sirius

Érd Megyei Jogú Város civil szervezetek részére kiírt pályázatának Természet- és környezetvédelmi keretéből 350 ezer forint támogatást nyert a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány, amely ezt a forrást ivartalanításra fordítja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az alapítvány közösségi oldalán megjegyzi, az akció célja a felelős állattartásra buzdítás, hogy minél kevesebb állat szülessen feleslegesen, csekély gazdihoz jutási eséllyel.

„Ma Magyarországon több millió és egyre több kóbor állat él utcán éhezve, szenved biztos halálára várva sintértelepeken, többségük emberi felelőtlenség áldozatai. Minden megszülető kisállattal nő a túlszaporodás miatti halálesetek száma! Nem beszélve az ivarzással járó veszélyekről, betegségekről, balesetekről!” – olvasható a Sirius közösségi oldalán.

Az alapítvány az önkormányzati támogatásnak köszönhetően jelentős kedvezményt biztosít az állatorvosi szolgáltatásokhoz, mivel az akciós díjon felüli összeget a program keretében átvállalja.

A 2020. december 1-től induló és 2021. március 31-ig tartó akció az operáción kívül nem tartalmaz többletszolgáltatást (műtéti gallér, kórházi elhelyezés, stb.), ellenben a műtét közben felmerülő gyógyszerköltségeket igen. Az állatorvos nem számol fel díjat a varratszedésért, de előre nem látható komplikációk esetén minden további költség a tulajdonost terheli.

Hozzátették, tüzelő szuka kutya nem vihető műtétre, ezért a lehetséges időpontról konzultáljon az állatorvossal. Vemhes állat ivartalanításáért az állatorvos kezdeti stádiumban nem, de magas vemhesség esetén felárat számíthat fel. Megjegyezték azt is, egy háztartásból legfeljebb két állat vehet részt az ivartalanítási akcióban.

„Az akciós árakat csak addig tudjuk biztosítani, míg anyagi keretünk tart, így kérjük, vegyék figyelembe, hogy az állatok kedvezményes ivartalanítását most csak érdieknek szervezzük. Az állattartók állatonként egy 4 számjegyből álló kód alapján jogosultak a kedvezmény igénybevételére, melyet az Alapítványtól kapnak” – olvasható a Sirius közösségi oldalán. A kódért jelentkezni telefonon vagy e-mail útján lehet a 06 30 276-6071-es számon vagy siriusalapitvany@gmail.com címen.

Az e-mailben a következő adatokat kérik megadni: gazdi neve, címe, telefonszáma, hány kutya vagy macska, milyen nemű(ek), kutya esetén kb. súly vagy méret, illetve jelezzék, mely érdi, tárnoki és százhalombattai rendelőhöz irányítsák.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email