22_03_29_erdmost_nincskep

Egyelőre nem függesztik fel a műtéteket a Romicsban

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyelőre nem függesztik fel a műtéteket a Romicsban

November 10-tól felfüggesztik a halasztható műtéteket a kórházakban, erről adott ki utasítást még szombaton Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere. A dr. Romics László Egészségügyi Intézmény főigazgatója vasárnap még nem tudta megmondani, az utasítás vonatkozik-e az érdi rendelőintézetre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, Kásler Miklós utasítása szerint a halasztható műtéteket – ideértve az egynapos sebészetet is – keddtől felfüggesztik valamennyi aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézményben és szinte minden kórházat kijelöltek koronavírusos betegek ellátására.

A döntéssel kapcsolatban megírtuk, furcsa helyzetbe került a dr. Romics László Egészségügyi Intézmény, hiszen vasárnap még a főigazgató, Bárány Zsolt sem tudta megmondani, az utasítás vonatkozik-e a Romicsban végzendő beavatkozásokra is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint az utasítás az „aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézmények”, azaz kórházak vezetőinek szól. A Romics viszont nem kórház, nem krónikus kórház és nem aktív kórház.

Kerestük Bárány Zsolt főigazgatót, aki elmondta, a kérdésben megkereste az EMMI-t, de egyelőre megkeresésére nem kapott választ. Annyit elárult, hogy a rendelőintézetben addig nem halasztják el a műtéteket, amíg egyéb utasítást nem kap a Minisztériumtól.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email