22_03_29_erdmost_nincskep

Huszonhét érdi fertőzöttet regisztráltak mostanáig

22_03_29_erdmost_nincskep

Huszonhét érdi fertőzöttet regisztráltak mostanáig

Mintegy 50 ember van hatósági házi karanténban, és körülbelül 70 olyan érdi lakos van, aki külföldről jött haza, és szintén házi karanténban él, a biztonsági előírásoknak megfelelően. Az elmúlt egy hónapban 27 főnél mutatták ki a fertőzést. Az érdi idősotthonokban nincs megbetegedés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fenti adatokat Csőzik László polgármester ismertette az Érdi Televíziónak adott interjújában. 

Mint azt korábban megírtuk, a város vizsgálatot kezdeményezett két, időseket fogadó érdi magánintézményben. Csőzik László elmondta: a vizsgálatok még nem záródtak le, de jelen állapot szerint nincs fertőzött a létesítményekben. Hozzátette: ezek nem idősotthonok, hanem nyugdíjasházként működnek. (A szociális törvény hatálya rájuk nem terjed ki.) A polgármester a jogalkotóhoz szeretne fordulni, hogy a nyugdíjasházakban is rendeljenek el koronavírus-tesztelést, és próbálják meg szabályozni e sajátos jogi forma működését. Csőzik László hozzátette: az üzemeltetők együttműködőek voltak, megnyugtató válaszokat kapott a városvezetés.

A polgármester elmondta azt is: a híresztelésekkel ellentétben a Szent József Idősotthonban sem volt koronavírus-fertőzött. A városvezető utalt arra, hogy  polgármestertársaival kezdeményezte: legyen átfogó tesztelés az idősotthonokban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email