22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyitják a százhalombattai Olajmunkás utat

22_03_29_erdmost_nincskep

Megnyitják a százhalombattai Olajmunkás utat

Április 17-én 12 órától megnyitják a százhalombattai Oljamunkás utat, melyet még április elején zártak le a Mol Dunai Finomító környezetében lévő, vasút felett átívelő ideiglenes híd bontása és egyéb munkálatok miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint március 30-án adták át a forgalomnak a vasút felett átívelő közúti hidat, melynek meghosszabbítására a Százhalombatta-Ercsi elágazás közötti 15,7 kilométeres vasútvonal-szakasz felújátáshoz kapcsolódó pályabővítés miatt volt szükség. Az új hídra való átterelést követően megkezdődött az ideiglenes híd lebontása, amely miatt 400 méter hosszan lezárták az Olajmunkás utat. A munkálatok befejezését követően április 17-én, 12 órától viszont újranyitják ezt a szakaszt, ennek köszönhetően a MOL Dunai Finomítót már a megújult Olajmunkás úton keresztül lehet megközelíteni.

A NIF megjegyzi, a Százhalombatta és Ercsi elágazás közötti vasúti beruházás átadása 2020 végére várható. Tájékoztattak arról is, hogy elkészült Százhalombatta állomás végleges vágányképe, megépültek a magasperonok és a teljes állomás ideiglenes forgalomba helyezése is megtörtént.

A Százhalombatta-Pusztaszabolcs vonalszakasz beruházásának keretében a teljes vasúti pályát korszerűsítik, új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobb részben 160 km/h sebességgel haladhatnak a vonatok, több állomás, megállóhely megújul.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email