22_03_29_erdmost_nincskep

Már készül a tankerület az érettségire

22_03_29_erdmost_nincskep

Már készül a tankerület az érettségire

Május 4-én kezdődnek meg az írásbeli érettségi vizsgák az érdi tankerület hat középiskolájának végzős tanulói számára. Sárközi Márta, a tankerület igazgatója az Érd FM 101.3-nak elmondta, már készítik a beosztást és értesítik a diákokat a vizsgákról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sárközi Márta kifejtette, megkezdték az előkészületeket abban a tekintetben, hogy az iskolák épületei biztonságokat legyenek és meg tudjanak felelni a veszélyhelyzetnek. Ez azt  jelenti, hogy fertőtlenítik az iskolákat, a diákok részére maszkot és kézfertőtlenítőt biztosítanak.

“Minden olyan óvintézkedés, ami fenntartói, működtetői feladat azt ellátjuk a középiskolák tekintetében” – hangsúlyozta Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója.

A kormány döntése értelmében a vizsgák során egy helyiségben maximum tíz tanuló tartózkodhat legalább másfél méteres távolságra egymástól. Az érdi tankerület vezetője ezzel kapcsolatban kifejtette, tantermenként körülbelül kilenc fővel számolnak.

“54 négyzetméteresek a normál tantermeink, ilyen nagyságrendnél kilenc diák elfér.

Természetesen van elegendő tantermünk, egy nap van a Vörösmarty Gimnáziumban, amikor az angol emelt- és középszintű érettségi egyszerre történik, az harminc tantermet fog igénybe venni”

– tájékoztatott Sárközi Márta. Emlékeztetett, változás, hogy az érettségi nem 8 órakor, hanem 9 órakor kezdődik. Kifejtette, figyelnek a gyermekek beléptetésére, megemlítve, az intézményvezetők kötelezettsége az érettségiző diákokat írásban értesíteni, felhívni a figyelmüket, hogy a belépésre várva is tartsák a távolságot egymástól, megfelelő időben érkezzenek, megfelelő védőfelszerelést használjanak, lehetőség szerint hozzanak magukkal fertőtlenítőkendőt.

“Nem számolunk olyan esettel, hogy a gyermek nem tud jönni. Lehetőség van visszalépni az érettségitől. Ha idén nem akar felvételizni felsőfokú intézménybe, akkor eldöntheti, hogy az őszi érettségin vesz-e részt. Hogy hányan fognak élni ezzel, egyelőre nem tudható”

– fogalmazott Sárközi Márta, hozzátéve, ahol szóbeli és írásbeli vizsga is lenne, ott csak az írásbelit tartják meg.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email