22_03_29_erdmost_nincskep

Megemlékezéskor is biztonságban

22_03_29_erdmost_nincskep

Megemlékezéskor is biztonságban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Pest megyei rendőrök is kiemelt figyelmet fordítanak a temetőkre és környékük biztonságára. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összegyűjtötte, mire érdemes odafigyelnünk a megemlékezés ünnepi időszakában, hogy ne váljunk tolvajok áldozatává.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Közeleg Mindenszentek és halottak napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait.

A megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalom irányítása, valamint az ilyenkor jellemzően előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint a tömegközlekedési központok környékén.

Az áldozattá válás megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a megemlékezés ünnepi időszakra vonatkozó bűn- és baleset-megelőzési tanácsait.

A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása és a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe!

A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal! Figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, idejében tájékozódjanak a változásokról!

A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható, felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el!

A temetőhöz gépjárművel érkezők, a járműtől való távozás előtt győződjenek meg annak zárt állapotáról! Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el, vagy használják a jól megvilágított, forgalmas parkolóhelyeket!

A parkoló gépkocsi utasterében, látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket!

A jármű riasztó berendezését minden esetben üzemeljék be! Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsák biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni!

Csomagjaikat, kézi táskájukat még rövid időre se hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a földre, sírra, még egy gyertyagyújtásnyi időre sem!

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek, tartsák be a közúti előírásokat, tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a megemlékezés valóban a kegyeletről szóljon!

Amennyiben mégis jogsértés áldozatává válnak, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz vagy tegyenek bejelentést a 107 vagy 112 ingyenesen hívható telefonszámokon!

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, hogy figyeljenek embertársaikra is!

Az érdi temető nyitvatartásáról, egyéb, a mindenszenteki időszakra vonatkozó információkról itt olvashatnak.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email