22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák kilencedik, Dani tizenkilencedik a nyitányon

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák kilencedik, Dani tizenkilencedik a nyitányon

Az A-sérültségi kategóriában érdekelt tőrözők és a B-sérültségi kategóriás párbajtőrözők versenyével kezdődött a kerekesszékes vívók világbajnoksága a dél-koreai Csongdzsuban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vb-n az UTE két érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi is elindult.
Krajnyák a tőrözők A-sérültségi kategóriájában jól kezdett, hiszen hétfős csoportjának mind a hat mérkőzését megnyerte, így hibátlan teljesítménnyel jutott az egyenes kieséses szakaszba.

A 32-es főtáblán a thaiföldi Atittaya Chookerdet 15–4-re győzte le, de a legjobb tizenhat között az olasz Loredana Trigilia 15–10-re verte az érdi sportolót, aki ezáltal címvédőként a kilencedik helyen zárta a világbajnokságot a tőrözőknél. Ezt a kategóriát a kínai Rong Jing nyerte az ezüstérmes Hajmási Évát legyőzve.

A párbajtőrözők B-sérültségi kategóriájában érdekelt Dani Gyöngyi a csoportkörben öt meccséből kettőt nyert meg, az egyenes kieséses szakaszban pedig a brit Justine Mooretól szenvedett 15–9-es vereséget, s a tizenkilencedik helyen zárta a megméretést.

A Csongdzsuban zajló vb második napján, szeptember 18-én A-kategóriában Krajnyák Zsuzsanna párbajtőrben lesz érdekelt, szeptember 19-én Dani Gyöngyi szerepel a tőrözők között. Szeptember 21-én a női párbajtőrözők, 22-én pedig a női tőrözők csapatversenyét rendezik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email