22_03_29_erdmost_nincskep

Útépítési program: kormány elé viszik az előterjesztést

22_03_29_erdmost_nincskep

Útépítési program: kormány elé viszik az előterjesztést

A Modern Városok Program eddig megvalósult projektjeiről beszélt T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Mint mondta, még egy hatalmas feladat áll a város előtt: ez az útépítési program; az előterjesztés elkészült, rövidesen a kormány elé viszik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök Érdre látogatott, és a megyei jogú városok közt ötödikként Érden is elindulhatott a 78 milliárd forintos Modern Városok Program.

– A terveztetés, a pályáztatás és a szerződéskötések után elkezdődtek az építkezések. Egy része a projekteknek már meg is valósult: átadásra került a rendőrség, az Fácán és az Erdőszéle óvodák, a járási központ, illetve a tankerület épülete. A szakorvosi rendelő, az iskolák, illetve a komplex szociális intézmény, a záportározó és a városliget is épül, a felszíni vízelvezetési munkák is zajlanak – sorolta T. Mészáros András, hangsúlyozva: a 2007-ben elindított Batthyány-program alapozta meg, hogy akadálytalanul tudtak csatlakozni a Modern Városok Programhoz.

– Úgy érezzük, Érd sikerre van ítélve – olyan helyzetben, logisztikai pozícióban van, hogyha létrehozzuk a gazdaságfejlesztési övezetet, Érd fejlődése ugyanolyan sebességgel folytatódik, mint ahogy az elmúlt tíz esztendőben történt – tette hozzá T. Mészáros András, aki elmondta azt is: ha összeadjuk az elmúlt tíz évben Érdre érkezett forrásokat, körülbelül 100-110 milliárd forintot sikerült a városba hozni, annak érdekében, hogy az érdiek minél jobb körülmények között éljenek. T. Mészáros András kitért arra is: az eddigi fejlesztések – mint ahogy azt az alapkőletételen Gyopáros Alpár kormánybiztos hangsúlyozta – nem látványberuházások voltak, hanem az érdieket szolgálják. A polgármester elmondta azt is, hogy szeptember 18-án a Batthyány iskola alapkőletételére kerül majd sor.

– Még egy hatalmas feladat áll előttünk: az útépítési program. Elkészült az az előterjesztés, amely mintegy 60 milliárd forintot céloz meg annak érdekében, hogy a csatornafejlesztéshez és a nagy léptékű intézményfejlesztéshez hasonlóan az útépítési programot egy lendülettel meg tudjuk csinálni. Rövidesen a kormány elé visszük ezt a programot, és reméljük a kormány támogatja majd előterjesztésünket – tette hozzá.

A polgármester beszámolt arról is, az Országházban Érd is átvehette a Családbarát Önkormányzat díjat – ezt tíz évvel ezelőtt egyszer már elnyerte a település, most tehát másodjára nyerte el a város.

A városvezető még egy kitüntetést mutatott meg a sajtónak: a megyei jogú városok 17. alkalommal megrendezett sporttalálkozóján városunk csapata állhatott a dobogó legfelső fokára.  

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email