22_03_29_erdmost_nincskep

Valamiből valamit

22_03_29_erdmost_nincskep

Valamiből valamit

A művelődési központ egyik legrégebbi közössége, a szövőműhely és az ahhoz kötődő guzsalyas klub közös kis kiállításon mutatkozik be az előtéri tárlókban. A Tamaska Józsefné vezette csoportokban sokan sajátították már el a szövés fortélyait, de most újabb tagtoborzásnak is beillő akcióra készülnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aki újonnan csatlakozik a szakkörhöz, többnyire megtanul szőni vagy pedig olyan darabokat készít, amivel díszítheti saját, illetve hozzátartozói, barátai lakását. Szőnyegek, párnák, takarók, táskák és sok más apróság születhet. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy begyűjtünk régi bontható ruhadarabokat, (pulóverek, sálak stb.) és újragondolva készítünk belőlük valamit. A szakkör tagjai arra szeretnék felhívni a figyelmet: nem csak a műagyag vár újrahasznosításra. Sok megunt ruhadarab szolgáltat alapanyagot a rongyszőnyeg szövéséhez, de előfordul, hogy varráshoz találunk alapanyagot közöttük. 

Éppen ezért nyitott műhely programot hirdetnek az Érdi Napok keretében szeptember 9. és 15. (hétfőtől vasárnapig) között. Kinyitják a műhelyeket és a kíváncsiskodók megnézhetik, hogy mi is történik ott. Fogadnak óvodás, iskolás csoportokat, de várnak minden érdeklődőt, aki kipróbálná a szövőszéket, megtanulna rongyot szövéshez előkészíteni, fonalat gombolyítani, rokkát hajtani, kötni, horgolni vagy varrni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email